Fem nya länder 2017

När 2017 startade hade jag som nyårslöfte att besöka 1-2 nya länder. Det känns ganska rimligt, eftersom jag gärna reser till mina favoritländer också varje år. Jag skrev om Liniz Travels drömresor här och inser att jag uppfyllde flera av minsa resdrömmar 2017.

Men nu när året är slut inser jag att resåret 2017 har levererat ännu bättre. Hela FEM nya länder och resmål hann jag med i år och kan därmed konstatera att 2017 verkligen var ett av mina bättre resår!

1. Malta

Årets första nya land blev Malta. En ögrupp och land jag länge velat resa till. Malta har väldigt många servärdheter och passar egentligen för alla. Hit åker man om man älskar sol och bad, kultur, sevärdheter eller njuter av god mat och dryck,

Ett besök till Mdina Maltas fanns huvudstad och ta en fika på Fontanella Tea Garden. Bara det besöker är en trevlig upplevelse.

2. Belgien

Belgien blev ett land som imponerade oss med både en massa Sevärdheter i Antwerpen och hur enkelt det var att resa med barn och med tåg i landet. På denna resan besökte vi både Antwerpen och Mechelen och vi blev väldigt positivt överraskade. Till Belgien vill vi definitivt snart igen. Alla dessa vackra städer de har lockar mycket.

3. Kroatien

Kroatien har jag alltid hört gått om. När jag reste till Kroatien i september på en SPA och sightseeing weekend var förväntningarna väldigt höga och de överträffades verkligen. Jag reste ”bara” runt i Norra Kroatien men fick verkligen mersmak av det vackra landet. Nästa gång skulle jag vilja besöka kusten.

4. Portugal

Ännu ett land som överträffade våra förväntningar i oktober var Portugal. Vi åkte hela familjen på en mysig weekend i höstas och lyckades tima in sensommar värmen och njöt av salta bad i Atlanten. Till sonens stora glädje lyckades vi tima in Halloween på Zoomarine Aqualand.

5. Kap Verde

Kap Verde – ögruppen utanför Afrikas kust fick jag besöka över ett dygn i början av december i jobbsyfte. Kap Verde blev jag också förälskad i. Perfekt för mig som älskar sol och bad. Klimatet var fantastiskt härligt. Jag har hört mycket om att det blåser mycket där, men det fläktade lagom mycket när jag var där. Om några veckor åker jag dit igen och jag har även tänkt att skriva en längre artikel om Kap Verde.

De två första veckorna i december bjöd på extremt mycket resor – hela fyra resmål på två veckor och sedan nästan en hel vecka med VAB och sjukdomar. Så jag har helt enkelt inte hunnit med.

Fem fantastiska nya länder fick jag besöka 2017. Alla länder vill jag definitivt besöka igen.

Nu väntar jag med spänning på vad 2018 har för härliga resor att bjuda på.

Vart går din nästa resa?

Spana också in

6 kommentarer

  1. Ja, jag fick en liten (stor!) aha-upplevelse av Belgine på min Flandern-resa i sensomras med bland annat Antwerpen. Fint område av Europa det där!

    Jag landade på sex nya länder varav tre på Balkan. 🙂

  2. Vilket härligt resår du haft! Jag brukar inte tycka att nya länder är det viktigaste. Jag åker gärna tillbaka till länder om jag inte känner mig färdig. Men 2017 upplevde jag Makedonien, Malta och Slovenien för första gången och Fuerteventura och Portugal var fantastiska repriser☺️/Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.