Flyga med barn med Emirates

När vi bestämde oss för att denna vinterns långresa blev familjevänliga Dubai blev det utan tvekan att vi reste med Emirates som har de bästa flygtiderna när man reser ifrån Stockholm. De har faktiskt två avgångar per dag på helgerna.

Bra flygtider på dygnet

Vi reste iväg från Stockholm/ Arlanda vid lunchtid 13,35 på dagen, vilken innebär att man landar i Dubai ca 23 lokal tid och kl 20 svensktid. Dvs att man slipper resa i både arlamorgon eller inne på småtimmarna mitt i natten. Något som jag värdesätter otroligt mycket när jag reser med barn. Barnen håller sig vid gott mod och blev varken trötta eller gnälliga. Lilla L höll vi även vaken tills flyget lyfte, så han sov dryga 2 timmar av flygresans knappa 6 timmar.

Lycklig familj på väg till Dubai.

Grym underhållning

Vi har rest otroligt mycket med barnen de senaste sju åren. Men helt ärligt har vi aldrig haft SÅ bra underhållning ombord. Emirates har ett stort utval av filmer, spel och radiokanaler.

Barnunderhållning

För att fokusera på barnunderhållningen så fanns det ett enormt utbud av barnfilmer. Både många av de senaste kända barnfilmerna som både går på bio hemma eller nyligen gått på bio.

Vi såg blanda annat på Babybossen, Dumma Mig 3, The Emoji Movie, senaste Smurfarna filmen och Nötknäckarna. Fler av de filmerna vi hade missat att se på bio.

Förstå lyckan för en 7- åring att bara kunna välja och vraka bland dessa nya och grymma filmer.

De hade även ett stort utval av de klassiska Disney filmerna. De är ju verkligen så BRA och sådana filmer man verkligen vill se om och om igen.

Spel

Till min sons stora lycka hade de enormt många spel och en tv-spelsdosa till varje stol. (Han äger inget TV-spel ännu). Så han satt som ett ljus på båda flygresorna till Dubai.

Vinnande koncept

Det är verkligen ett vinnande koncept för såväl liten som stor att de har så många bra filmer och spel i stolsraderna. Framför allt för barnfamiljer skulle jag säga. Filmerna passar alla ålders spann. Lilla L gillade också många av filmerna, trots att han bara är 1,5 år. De klassiska Disney filmer brukar ju även gå hem hos alla åldrar.

Flera av filmerna passar ju bättre för en ålder målgrupp. Men just att de har sådan stor variation och ett brett utbud.

Fina presenter

Barnen fick även så fina presenter ombord på flygningarna.

Oscar fick denna fina väskan fylld av pennor och pyssel.

Ludwig fick en gosig filt och kudde i miniformat som är enkel att packa ner inför nästa flygresa. Och även ett litet kit med tvättservetter och andra prylar inför blöjbyten ombord.

Mat och Dryck

Barnen fick lika mat som de vuxna, men den var jätte god och Oscar älskade köttet och moset som serverade som huvudrätt på utresan.

Något jag saknade var att man inte kunde beställa mat till vår 1,5 åring. Men portionerna var stora så han fick äta mitt ris och bröd plus att jag tog med mat till honom.

Det är fri dryck på Emirates. Allt utom champagne när man sitter i Economy Class. De rullar drinksvagnarna två gånger innan måltidsserveringen och efteråt går de och bjuder på glas med vatten och juice i kabinen. Mycket bra service!

Drömmen om First Class

När vi landade på Arlanda fick vi nöjet att både se hur det ser ut både i deras Buisness Class och First Class. I First Class slog sig sonen ner och sa ”Mamma, nästa gång vill jag flyga här och ha mitt eget rum och en stor tv”.

Vi får hoppas drömmen någonsin blir sann…. Den drömmen har jag ju även själv…

Forskningsrapport – ”Är vi framme snart?”

 

Emirates avslöjar hur du hanterar uttråkade barn under långflygningar med Child Boredom Quotient.

En undersökning gjord av Emirates i samarbete med Dr Sandi Mann visar att det bara tar 49 minuter och 47 sekunder innan den fruktade frågan kommer; – Är vi framme snart? Vidare visar undersökningen att de föräldrar som flyger med barn oroar sig mest för hur de ska underhålla sina barn (64%), att barnen ska störa andra resenärer (43%) och att de inte ska få i barnen tillräckligt med vätska (23%). Dr Mann har arbetat med flygbolaget för att skapa Child Boredom Quotient (CBQ), vilket hjälper föräldrar att identifiera när deras barn kommer att bli uttråkade så att de kan njuta av stressfri resa.

Gällande denna studien så håller jag definitivt inte med. Det beror såklart på vilken ålder man har på sitt barn. Men under denna resa hade jag en 7,5 åring och en 1,5 åring med mig på flygresan och ingen av dem blev det minsta uttråkad. Men självklart blev det lite myror i brallan sista timmen av flygresan, men att sitta still i dryga 6 timmar som vuxen utan att sova är ju också påfrestande ibland. Emirates hade ett mycket bra underhållningssystem och därmed blev vår son inte alls uttråkad efter några 50 minuter, som ovan studie visar. Han var väldigt nöjd med de olika TV-spel och barnfilmer som fanns ombord och övrigt som jag hade med i vårt handbagage för flygresan var inte intressant.

Extra säte till bebis

Emirates var väldigt service-minded och hjälpsamma och erbjöd oss redan innan start en hel rad med fyra platser, så vår lilla fick ett eget säte att sitta på i luften. Det är verkligen guld värt när man reser med en 1,5 -åring. Sex timmars flygresa är ändå ganska länge…


Denna flygresan var en studieresa med Emirates för att min son skulle få testa underhållningen och utvärderas deras forskningsrapport om barn verkligen blir uttråkade efter 49 minuter och 47 sekunder, men alla bilder, tankar och åsikter är som vanligt mina egna. 

Spana också in

4 kommentarer

  1. Borde jag testa någon gång. Vi har precis bokat första långflygningen med vår son. Resan bär av ett par månader innan han fyller två. Lite nervös eftersom det är första långflygningen men det kommer säkert gå jättebra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.