Att fira jul utomlands

Julen närmar sig med stormsteg och i år var jag riktigt sugen på att åka utomlands under jul och nyår då jag är långledig. Tyvärr har maken och jag delade meningar om detta, han vill absolut inte fira jul utomlands och tycker vi har ett fantastiskt upplägg på vårt julfirande.

Jul i dagarna fyra

Vi brukar fira lilla julafton hemma hos oss den 23:e december och julafton hos svärmor eller svägerskan med familj med familjen på makens sida. Sedan åker vi alltid till Dalarna på juldagen och firar hos min mamma och på Annandagen firar vi med min pappa. Visserligen hinner vi träffa alla nära och kära och det är ingen stress på något sätt.

Men ibland skulle jag bara vilja fly alla måsten och hänga på en paradisstrand…

Dock känns det extra skönt att fira jul med mormor och farmor då man inte riktigt vet hur många jular de är med.

Kompromiss

I år kompromissade vi med en resa till Dubai innan jul och en skidresa till Säfsen i mellandagarna. Så jag får väl säga att det ändå blev en väldigt bra kompromiss.

Men vem vet vart vi firar jul nästa år….

Teneriffa & Livigno

När jag jobbade som reseledare under två år så firade jag en jul på Teneriffa i solen och en vinter i Alperna i Livigno med skidåkning. Det var två minnesvärda jular som jag alltid kommer att minnas.

Thailand

Jag har även firat en jul i Thailand under min flygvärdinnetid. Det var också mysigt.

Men sedan jag fick barn har jag alltid varit föräldrarledig under julen.

Hur firar du helst jul? Hemma eller utomlands?

Spana också in

3 kommentarer

 1. Vi har under alla år firar från den 23-26 på olika håll med alla i släkten.
  Har sen ett par år tillbaka funderat på en resa över jul, mest för att slippa hetsen om alla ”måsten”.
  Förra året när det var 3 barn som skulle ”släpas” runt så orkade inte jag längre utan sa att vi är hemma och firar i lugn och ro.
  Sen träffade vi några ut släkten lite utspritt under lovet och på nyår istället.

  I år så har vi också funderat på resa, men svårt med semester och jag vill ju gärna fira jul med gran, julklappar och Kalle 😉
  Så ska jag resa bort så blir det nog en stuga i fjällen 🙂

  Vi har ju förmånen att ha tillgång till släktens hus i Roslagen, så i år åker vi dit och firar. Jag har redan varit där och pyntat, fixat gran m.m
  I princip bara familjen, min mamma och systrar kommer över på middag på julafton men annars är det vara vi där under julhelgen. Ska bli så skönt!
  Så nu hoppas jag bara på att vi får lite snö också 🙂

 2. Det är inte lätt när man inte är överens, men i år verkar ni ju ha fått till det bra i alla fall! Vi gillar att fira jul utomlands och övervägde att göra det i år, men sen blev jag sjuk och det blev lite stressigt att boka i och med att jag också måste bli klar med allt på jobbet. Förhoppningsvis åker vi någonstans över nyår! 🙂

 3. Spelar mindre roll faktiskt vart jag firar. Ombyte förnöjer! har firat både utomlands och hemma, hos släkt, vänner…men i år blir det hos tomten i Rovaniemi, det ser jag verkligen fram emot!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.