Julbordskryssing ombord på M/S Prins Carl Philip med Strömma

I helgen hade jag & maken ordnat barnvakt för att fira vår 10-åriga förlovningsdag, som var förra torsdagen 30/11.

Vi bestämde oss för att åka på en julbordskryssning på tu man hand för att fira, vilket visade sig vara en väldigt lyckad och kärleksfull date fylld med det vi älskar, god mat, dryck och varandra.

M/S Prins Carl Philips Julbord har temat Skog, sjö och hav och är indelat i sju olika turer, som krögaren KC Wallberg ligger bakom. Allt är tillagat med stor omsorg om råvaror och hänsyn till miljön.

Det lät både väldigt spännande och gott. Sedan adderat med att sitta på en båt och åka runt och ha första parkett till Stockholms skärgård samtidigt som man avnjuter ett tre timmars långt julbord är både otroligt avkopplande och mysigt. Julstämningen infann sig direkt vi steg ombord på M/S Prins Carl Philip som var smyckad fin i juleskrud.

Välkomstglögg

Julbordet inleddes med god välkomstglögg i dessa fina koppar.

Tur 1: Sill och strömming

Här erbjuder de ett gigantiskt bord med olika sorters sillar och strömming. Havtorn & saffranssill och Nypon & apelsin sill var två nya sillsorter som verkligen föll maken i smaken.

Tur 2: Kallskuret Sjö och hav

Fartygets varmrökta lax tillsammans med olika citron och dillmajonäs blev min favorit här.

Tur3: Kallskuret Skog och gård

Här fanns ett stort utbud av olika sorters korvar som lammkorv, kronhjortronkorv och julskinka gjord på vildsvin.

Tur 4: Gröna turen

Tur 5: Småvarma

De hade ett stort utbud av goda sallader. Gurk-, dill- och fänkålssalladen liksom den stuvade grönkålen blev mina favoriter tillsammans med allt de småvarma. En perfekt kombination med god julmat för att få en färgrik och trevlig tallrik.

Tur 6: Svenska gårdsostar

Till dessert blev det både olika sorters goda ostar med marmelad och andra sötsaker.

Tur 7: Efterrätter

Dessertbordet var som ni ser lika stort som sillbordet. Jag åt av det mesta, men vår favorit blev choklad kladdkakan med kolagrädde – en helt ny smakupplevelse som var så god att vi båda gick i repris.

Strömmas julbordskryssning är inte bara ett gott julbord, utan en trevlig helhetsupplevelse. Framför allt för oss som åkte på ljusnande dagen. Julbordet med den bästa tänkbara utsikten.

Ett trevligt helgtips – trevlig helg!

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.