Julbord med bowling på Ballbreaker Kungsholmen – En mysig familjeaktivitet

En fantastisk smart och mysig familjeaktivitet är verkligen Julbord med bowling. Vi går ofta förbi Ballbreaker på Kungsholmen som ligger på Lindhagensgatan, ett stenkast därifrån vi bor, men vi hade aldrig varit där och bowlat innan i helgen. Förra veckan slog jag tag i saken och bokade både julbord och bowling för hela familjen. Gissa om det var en lyckad aktivitet?!

Välkomstglögg

Direkt vi klev in möttes vi av härlig julstämning med julmusik och doften av julmat. Vi bjöds på välkomstglögg en trappa ner innan det stundande julbordet.

Klassiskt svenskt julbord

De erbjöd ett klassiskt svenskt julbord, men med ett gediget långt bord av förrätter, lagom många varmrätter och hur många olika sorters desserter som helst.

Mini-me’s favoriter blev deras goda julskinka och prinskorvar.

En nästan fullsatt restaurang visade hur populärt det är med kombinationen av julbord och bowling som passar alla generationer. Många stora generationssällskap var på plats, medan vi denna gången bara var vår lilla familj.

Familjär julkänsla

En skål i ett gott glas vitt vin som rekommenderas och julöl är lagom när man äter tillsammans med barnen. Maten var barnvänlig och dessertbordet fullt av godis älskade nog de flesta barnen.

Desserter to die for

Desserterna var verkligen så goda vad sägs om pepparkakscupcakes, cheesecake med glögglaze, chokladtryfflar, godis i alla dess former liksom goda ostar och frukt.

Ja, ingen av oss gick hungrig därifrån. Vi åt deras tidiga sittning mellan 14-16 och vi behövde knappt fylla på med mat efteråt.

Bowling

Höjdpunkten för dagen var såklart bowlingen. Stora sonen älskar sporter i alla dess former och bowling är verkligen en favorit aktivitet. Lilla L hade sin bowling premiär och gissa hur lyckat det var. De hade en liten dinosauriegrej som gjorde det enkelt även för små barn att bowla.

Detta var verkligen ett vinnande familjekoncept både julbord och bowling.

Bowling är ju även ett fantastiskt tips inför det stundande jullovet – lika roligt för hela familjen.

Jag vet inte hur detta gick till…. jag var sämst i familjen – men roligt hade vi!

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *