Kunna unna sig – tjusningen med att resa

Bild ovan från Malta i april.

En av anledningarna varför jag gillar att resa är att man kan unna sig det mesta på resan utan att man slipper tänka på vad saker kostar. Tjusningen med att resa är ju att kunna göra allt man vill.

I veckan slog tanken mig hur dyrt det faktiskt är i Sverige.

Vi slog oss ner ett gäng kollegor på ett café på flygplatsen på Teneriffa i veckan. Jag såg att de hade en kaffe & crossiant för 1,95 Euro. Perfekt tyckte jag som vill ha något litet till kaffet. Men crossianten var slut och jag fick istället en stor choklad cupcake till min stora lycka. Detta skulle aldrig ske i Sverige, är något slut så får man beställa något annat… man skulle heller aldrig få en kaffe latte och ett bakverk för en tjuga. Snarare närmare hundra lappen… speciellt på ett flygplats café.

Jag älskar verkligen servicen och prisläget i Spanien.

Tjusningen med att resa är ju att slippa tänka på vad allt kostar och jag tycker även det är roligt och till stor fördel när det är billigare än hemma.

Hur tänker du när du reser?

Spana också in

4 kommentarer

 1. Jag är definitivt mer van vid England för jag får absolut tänka mer på vad saker kostar när jag reser (iallafall innan pundet sjönk som en sten i och med brexit). Däremot unnar jag mig ändå mer eftersom jag är just på semester.
  I Malmö kan du på flera ställen få något annat istället för det som är slut. Bara du går till individuella ställen och inte kedjor.

 2. Håller med om att det är skönt att kunna ta en kaffe och en liten bakelse för en tjugo kronor. Om det hade varit priset även på Arlanda hade jag nog gjort det där också. Fast unna sig (eller blir det unna mig?) gör jag nog lika ofta hemma som utomlands. Eller iofs, jag är ju nästan mer utomlands nu för tiden så då blir det ju att man tittar på prislappen även där.

 3. De är verkligen lyckligt lottade dina killar !
  Jag önskar att jag hade råd och möjlighet att resa betydligt mer än vad jag gör.

  Tack för snälla ord om huset.
  Det blir bättre än jag ens hade vågat drömma om,
  men faktum är att jag längtar väldigt mycket efter att det ska vara klart.
  Att bygga hus ”kostade” mer tid, energi och framför allt pengar än jag någonsin hade kunnat föreställa mig !

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.