Restaurang O Terraço på Martinhal Quinta do Lago i Algarve 

När vi var i Portugal bodde vi 4 nätter på mysiga Martinhal Quinta do Lago Resort, där vi hade bokat in halvpension så vi åt frukost och middag varje kväll på deras mysiga restaurang O Terraço.Restaurangen var mysigt belägen på en terass med utsikt över poolen. Vi satt ute varje kväll och njöt av de härliga sommarkvällarna. 

I halvpensionen ingick varje kväll en 3-rättersmiddag. Vi kunde välja olika rätter varje kväll från deras meny. Det tycker jag var lyxigt. Ofta brukar det vara buffé mat vid halvpension. Men jag föredrar verkligen a la carte meny.

Förrätter 

Före maten blev vi alltid serverade deras hembakta bröd med en jätte smarrig tonfiskröra till.

Maken blev helt frälst i deras Carpaccio.


Medan jag åt deras tonfisk med avokadokräm till förrätt nästan varje kväll.


En kväll åt jag en jätte god grönsallad med avokado, gurka och ruccola.

Varmrätter 

De hade flera olika varmrätter men fiskrätterna föll oss faktiskt mest i smaken. En kväll åt maken bläckfisk.


Min favoriträtt blev deras fisk med blomkåls – och vitlökspure med motötter.


En kväll testade jag en ugnsbakad fisk med tomatrisotto, men den var inte alls lika god som fisken ovan.


Deras kött var också riktigt bra.

Barnmeny 


Barnmeny hade också flera olika rätter att välja mellan. Men eftersom lilla L är ägg- och mjölkallergiker fick han äta hamburgare med pommes varje kväll. Men det gick ingen nöd på honom – han älskade det.

De hade även en baby meny med olika sorters puréer för bebisar. En meny för barn från 6 månader och en från 10 månader med flera olika puréer. Det tycker jag är väldigt seriöst av en restaurang.

 

 

 

 

Efterrätter


Deras chokladdessert med trippel choklad var helt gudomligt god. Vi satt ofta nere vid poolen och avnjöt denna goda desserten och njöt av att sitta utomhus en hel kväll.

Servicen var väldigt bra på restaurangen och vi är så glada att vi hade halvpension då det inte fanns så många restauranger i närområdet. När man reser med barn vill man ju verkligen ha restauranger nära, så detta passade oss perfekt.


De hade självklart barnstolar också.


Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *