4 prisvärda weekend tips i Europa  

Hösten är kommen och man blir mer och mer sugen på att komma iväg på en weekend någonstans, inte sant?!

Fyra prisvärda storstäder

Önskar man komma ner i pris lite grann vill jag gärna tipsa er om fyra prisvärda och trevliga storstäder i Europa. Fyra vackra huvudstäder som erbjuder många sevärdheter och har bra och prisvärda restauranger. 

1. Zagreb 


Kroatiens huvudstad Zagreb besökte jag för dryga två veckor sedan och fick bara mersmak. En eftermiddag i staden är för lite, och jag skulle gärna åka tillbaka på deras kända julmarknad. Från Stockholm finns direkt flyg med Croatia Airlines och det tar bara dryga 2 timmar. 

2. Budapest 

Budapest en stad som jag fullkomligt älskar och har besökt flera gånger. Senaste gången jag var i Budapest var för drygt ett år sedan. Vi åkte båt på floden, både promenerade runt i staden och åkte sightseeingbuss och såg de flesta sevärdheterna och var på populära New York Café och åt en trevlig middag. 

3. Tallin


Vackra Tallin som man enkelt kan ta sig till med en Kryssning med Tallink Silja eller ta flyger över på cirka 1 timme. Gamla stan är urmysig att strosa omkring i och här finns många prisvärda restauranger. Missa inte trevliga CRU med super god mat och bra service. 

4. Riga 


Till Riga tar man sig också enkelt med en Kryssning med Tallink Silja eller med flyger på en timme. Här är ett hett tips att besöka det fem stjärniga spa’t Espa Riga om du gillar spa. Annars strosa omkring bland de vackra byggnaderna, shoppa och frossa på bra och prisvärda restauranger. Olive Oil Trading Co  i Gamla Stan blev helt klart vår favorit. 

Andra prisvärda städer 

Jag har hört att Vilnius, Belgrad, Warzawa, Gdansk och Prag ska vara väldigt prisvärda städer med bra restauranger. Både Warzawa och Prag har jag varit i tidigare, men det var över 10 år sedan, så jag skulle gärna resa tillbaka. Dock lockar Vilnius, Belgrad och Gdansk väldigt mycket. 

Har du några tips på prisvärda weekendstäder i Europa? Spana också in

6 kommentarer

  1. Håller med om alla fyra! Det finns så många fina städer i den östra delen av Europa som är värda att se och uppleva, men där man kan få bättre priser. Zagreb är en överraskande trevlig stad och oj vad mycket bra restauranger det finns i Riga! Tallinn (kolla stavningen) besökte vi i påskas, trevligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.