Sunwing Alcudia Beach – Barnvänlig Resort på Mallorca 

Drömmer du om att vakna upp till turkos blått hav, kritvit sandstrand, inte så lång flygresa och ha en lyckad familjesemester? Då är det Sunwing Alcudia Beach  på Mallorca du ska boka. 

Strandnära 


Sunwing Alcudia Beach ligger precis vid stranden. Så underbart att bara gå utanför hotellet och kunna sätta tårna i sanden. Liksom även enkelt kunna varva poolbad med stranden om det är det man önskar. Läget på resorten är verkligen oslagbart. Alcudia Beach är verkligen en lång barnvänlig sandstrand och väldigt långgrunt. Barnen stortrivdes på stranden. 

2-rumslägenhet på Princesa 


Vi bokade vår resa ganska sent så vi fick bara tag på en 2-rumslägenhet i byggnaden Princesa med utsikt mot gatan. Det var en enklare 2-rumslägenhet med ett sovrum med dubbelsäng och även en babysäng till lilla L och ett vardagsrum kombinerat kök med bäddsoffa. Alldeles lagom för oss. Vill man bo med havsutsikt så rekommenderar jag starkt att boka i god tid. Men lilla L var super nöjd med utsikten, han stod mer än gärna och tittade ner på bilarna och hästarna som fick förbi medan maken och jag njöt av ett glas vin på eftermiddagarna. 

Gym 


Det fanns även ett fräscht gym med härlig utsikt över både Poolområdet, stranden och det turkosblå havet. Jag och maken besökte faktiskt gymmet varje dag under semestern. Det här med träning på semestern är verkligen vår grej. En av anledningarna varför vi gärna reser till Sunwing Resorts är för att de har bra gym och även erbjuder SATS-klasser fem gånger per vecka gratis. 

SPA

På Sunwing Alcudia Beach finns även ett litet spa med bubbelpool som man kan hyra  eller om man vill gå på härliga spa-behandlingar. De hade ett stort utbud av behandlingar, men den veckan vi var där var det  tyvärr väldigt fullbokat. 

Poolområdet 

Vi hängde mest vid Poolområdet på Nuevas Palmeras, där de har tre olika Poolområden. Ett mest för småbarn, en djupare pool utanför gymmet och sedan en större pool med aktiviteter för de äldre barnen och där man kunde utöva bollsporter. På vårt hotell Princesa fanns också ett mindre poolområde. I jämförelse med de flesta andra Sunwing Resorts som vi har besökt, hade de mycket mindre poolområde. Men närheten till stranden på detta hotell är oslagbar. 

Lime Bar på Nuevas Palmeras 


Lime Bar på Nuevas Palmeras har verkligen den mysigaste utsikten man kan tänka sig. En eftermiddag delade jag och maken på en flaska Cava och njöt av utsikten och att lilla L sov. I Lime Bar köpte vi ofta glass om dagarna och bara hängde. Perfekt för eftermiddagsavkoppling i skuggan. 

Restaurang La Tasca på Princesa 


Princesaa egen restaurang La Tasca har helt klart en av de bästa vyerna. Här åt vi faktiskt nästan alla våra luncher och middagar. Bra mat, fantastisk personal och bra service. Det var ett vinnande koncept och vi höll oss till ett säkert kort under denna resan. 

Lollo & Bernie Buffé 


På alla Sunwings Resorts äter barn under 12 år gratis. Det är verkligen hur bra som helst. Vi föredrar även att äta från a la carte restaurangen La Tasca, men de har även en Lollo & Bernie buffé för alla barn under 12 år. Det var nog faktiskt den bästa barnbuffén som barnen ätit ifrån. Varje dag fanns flera olika sorters rätter, många olika sorters frukter och glassar att välja mellan. Lilla L som är både allergisk mot mjölkprotein och ägg fick sin egen specialmat varje kväll så de var helt säkert att det var både ägg och mjölkfritt. 

Miniland 


Miniland var fylld med roliga leksaker. Perfekt att undvika solen en stund och gå in och leka där. 

After Beach med Lollo & Bernie & Minidisco 
Flera dagar i veckan anordnades minidisco eller After Beach och lilla L var gärna på första parkett och både dansade och sjöng med de barnen. 

Sunwing Alcudia Beach hade ett stort utval om barnaktiviteter för såväl stora som små. Men Oscar hängde mest runt i Teen Loungen eller vid spelhörnan vid receptionen. 


Varje kväll spelade han även biljard med sin pappa. Perfekt kvällsaktivitet. 

Sunwing Alcudia Beach är verkligen en optimalt familjeresort som har allt man behöver för en lyckad familjesemester. Det är ju faktiskt så att har barnen en bra semester så blir det även så för de vuxna. Win-Win! 

Spana också in

2 kommentarer

  1. Om jag drömmer om turkosblått hav, kritvit sandstrand, inte så lång flygresa och en lyckad familjesemester? Eh….typ dagligen! 😉 Alltid trevligt att läsa referenser från någon man känner, man vill ju inte att veckan blir fel när man väl ger sig iväg. Såg riktigt fint ut detta, förstår att ni hade det härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *