Nordsoen Oceanarium – Nordeuropas största akvarium 

I den lilla staden Hirshals på Nordjylland ligger Nordsoen Oceanarium som är Nordeuropas största Oceanarium med bara fiskar / djur som finns i Nordsjön. 

Skattjakt 


När vi ankom till Nordsoen Oceanarium fick alla barnen ett expeditionspass för att gå på en liten skattjakt och hitta olika sorters stämplar och för att såklart lära sig mer om djuren under vattenytan. 

Lektionen började med en genomgång om vart Nordsjön ligger och vilka länder som angränsar till det stora havet. Det kan vi ju kalla både NO och geografi lektion i ett! 

Gigantiskt akvarium 


Det mest imponerande var deras gigantiska akvarium med en klumpfisk i. Vi fick även se när de matade klumpfisken. En dykare hoppade i vattnet och matade firren med plankton och stoppade det direkt i munnen – imponerande. 

Krabbfiske 


Något som barnen älskade var att fiska krabbor utomhus vid bryggan. 

Sälarium 


Både utomhus och inomhus hade de ett sälarium så vi fick se sälarna  både över och under ytan. Jag visste faktiskt inte att de helst simmade på rygg! 

Lekpark 


Utomhus fanns även en stor fin lekpark att leka i. Jag gillade att de hade så många aktiviteter utomhus eftersom vi verkligen var där en underbar sommardag. Spana även in det gigantiska valskellettet i bakgrunden på bild 2. Man fick verkligen en verklighetsuppfattning hur enorma valar kan vara… 

Fyra sorters fisk till lunch 


Vi åt även lunch där och självklart blev det deras specialité med fyra olika sorters fisk till lunch. Det var verkligen lika gott som det ser ut. 

Här kan man alla gånger spendera en hel dag. Mycket finns att se, leka, lära och uppleva om man är intresserad av livet under havetsyta! 

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *