Fårup Sommerland i Danmark 

På Nordjyllands vackra västkust ligger den fem stjärniga nöjesparken Fårup Sommerland. Den besökte vi till min sons stora glädje i veckan. Vi är verkligen nöjesparksfantaster i vår familj, som ni förmodligen redan har förstått. 


Fårup Sommerland är uppdelad i två olika delar, en vattenpark och en tivoli del med flera olika sorters karuseller och lekparker. 

Sightseeingtåg i parken 


Manne ( Nisses son) , Oscar, Dante ( Anns son) och Moi på tåget. 

För att få en bra överblick runt om i parken hoppade vi parkens tåg som gick runt och barnen fick se allt som fanns att göra och så vi kunde maxa de 6 timmarna som spenderades i parken. 

Tivolidelen 


Parken passade lika bra för vuxna som för barnen. Vår lilla testpatrull var 7-11 år och hade minst lika roligt som oss vuxna. Lynet blev min favorit och är helt klart den häftigaste karusellen jag någonsin åkt. Den gick i 80 km /h – galet fort och åkte upp och ner. 


Tivolit eller hela nöjesparken var riktigt lummig med all grönskande skog och mysig. Det fanns olika karuseller för olika åldrar och passade såväl en 1 åring som ungdomar. 

Aquaparken 


Vattenparken var stor med många olika vattenrutschebanor. Trots mulet och knappa 20 grader ville killarna absolut bada. 


Det fanns hur många roliga vattenrutschebanor som helst. Man kunde åka både med olika sorters ringar eller utan. Dettas favoriter blev vattenrutschebanan de kunde sitta is amma ring alla tre. 

Aquaparken har bara öppet en helg till, men hela nöjesparken är faktiskt öppen till i slutet på oktober. Så planerar ju en rolig weekend med barnen åk hit. Eller kanske nästa sommar och bila runt i Danmark. 


Fårup Sommerland ligger bara ca 45 minuter från Fredrikshavn, dit man kommer in med färjan från Göteborg. 

Restaurang Loen 


Vår lunch åt vi på restaurang Loen som serverade buffé med pizza, pasta och sallad. Enkelt, gott och det gick snabbt – något man troligtvis prioriterar när man är i en nöjespark! 


Ett hett tips är att spendera en natt på Hotel Fårup som ligger precis bredvid nöjesparken. Man kan lätt spendera flera dagar där. 


Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.