Hållö – Västkustens vackraste ö 

Svenska västkusten har verkligen så många vackra platser att erbjuda. Sommartid och när svensk sommar levererar fick jag nästan ”Greklandskänsla” när jag för första gången i mitt liv besökte vackra  Hållö och marmorbassängen vid Hållö. Å detta är Sverige – som har så många vackra pärlor.

Hållö Expressen 

Vi tog Hållö Expressen från Kungshamn ut till Hållö. En kort båtresa på knappa 15 minuter med härliga vyer över både Kungshamn, Smögen och Hållö.


Hållö Fyr 


Hållö fyr är en så kallad angöringsfyr placerad på Hållö utanför Smögen i Bohuslän. Den byggdes redan 1842, som ett runt vitt stentorn. Idag är den en mycket populär turistattraktion och det var helt klart värt de 55 stegen upp i fyren i den slingrande trappan.

 


Utsikten uppe från Hållöfyr är magisk. Vi hade dessutom riktigt tur med vädret och såg väldigt långt tack vare klarblå himmel och strålande sol.

Utpost Hållö Vandrarhem och Café 


Ute på Hållö finns även Utpost Hållö som är ett vandrarhem och ett café. Dit gick vi för att köpa kaffe och njuta av en glass i solen. Så vill man övernatta på Hållö går det alldeles utmärkt. Föreningen Utpost Hållö som driver både  vandrarhem, konferensanläggning och café har  38 bäddar och samtliga rum har dusch och handfat. Här finns boende och konferenser i en stressfri miljö med havet som närmsta granne.

 

Marmorbassängerna 


 

Marmorbassängen på Hållö är otroligt populär, här ligger många båtar till i viken och man badar från båten, eller så hoppar man i från klipporna eller stegen. Maken och sonen badade för fullt. Medan jag och mini mest tränade ”krabbgång” på klipporna. Det var så otroligt vackert här och jag kan riktigt inte förstå varför vi inte har besökt Hållö tidigare. Hit vill jag definitivt tillbaka nästa sommar.

 

 

 

Hållö kapell 

 


Hållö kapell ligger  väldigt vackert på ön och här är en väldigt populär plats för en vigsel  där man har både fin utsikt över klipporna och havet. Hade jag inte redan varit gift hade jag gärna kunna ha min vigsel här.Spana också in

5 kommentarer

  1. Pingback: A guide to Smögen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.