Är resandet med barn alltid en dröm på rosa moln? 

Att resa tillsammans med mina barn och uppleva världen är verkligen en dröm. Som en saga som får ett nytt kapitel efter varje resa.


Jag lever för det här. Jag älskar verkligen att resa med min familj. Efter varje resa får vi underbara minnen och vi blir rika på upplevelser, vi minns tillbaka och tittar på bilder och skrattar åt både bra och dåliga minnen. Varje resa har alltid något speciellt att minnas. 

Dans på rosor att resa med barn 


Men är det verkligen alltid en dans på rosor att resa med barn? Näe… inte riktigt va…

– Dessa härliga perfekta familjebilder man gärna vill ha… undrar hur många man tar innan man får den finaste bilden?! Hi hi… 


– Igår natt när vi landade klockan 1 på natten fick jag ordagrant dåligt samvete. Varför väljer jag att resa på konstiga tider. Mitt inatten när båda barnen sover så ska jag väcka dem för vi ska gå av flyget, vi ska hämta bagaget, vi ska vänta på en taxi. Tacka vetja my Taxi för det gick så snabbt och smidigt att bara beställa och betala taxin i appen. Taxiresan hem gick snabbt och smidigt. Vi var alla i säng redan klockan 3, men sedan dagen efter är hela familjen kraschade… dåligt med sömn, trötta kryddat med lite dåligt humör… 

– Lika när vi åkte hemifrån, då kom taxin klockan 4,30 på morgonen och flyget lyfte redan vid 7-tiden på morgonen. Jag fick återigen väcka båda barnen på morgonen. Dock sov barnen under flygresan, men själv var jag jätte trött hela första dagen av resan. 

Flygtider på dygnet 

– Självklart tycker jag / vi att det är värt det i långa loppet för vi älskar att resa. Men nästa gång ska jag nog fundera över våra flygtider lite noggrannare. Så det kanske passar barnen bättre. En väg är det ju helt ok att väcka dem, men båda vägarna… I långa loppet fick vi ju en hel extra dag på Mallorca – vilket var fantastiskt. 
När man reser själv är allt såklart enklare. 

Mattider 

– Det krävs ju även en del extra planering med mattider när man är på resande fot. För att humöret ska vara på topp krävs det att man äter regelbundet också. Missar man en lunch / mellis gäller det att planera med tiden. Hinner vi äta på flygplatsen etc. 

Ja, det krävs helt enkelt mycket mer planering att resa med barn. Och jag som ”bara” har rest med ett barn i sex år märker att det är verkligen mycket större skillnad att resa med ett än två barn. 

Vad är dina bästa restips när du reser med barn? 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *