Träningsresa till Mallorca 


Det här med att träna på sin semester ute eller inne? Jag tycker det är en riktig våg nu med att man bara SKA åka på en renodlad träningsresa? 

Träna på semestern 

Men varför inte bara ta tag i det när man ÄR på semester? Helt plötsligt när man slipper städa, bädda, handla, laga mat, diska, plocka undan etc så har man ju oceaner av tid över… 

Eller har inte ni det? 

Vi föredrar att bo på hotell när vi reser och vi äter i stort sett alla måltider på restaurang eller köper take away. 

Så maken och jag har tränat varje morgon under denna semestern. Och vi brukar alltid göra det. 

Hotell med bra gym 


Vi väljer nästan alltid hotell med bra och moderna gym. Denna gången bor vi på Sunwing Alcudia Beach på Mallorca och här finns ett jätte fint och fräsch gym med löpband, crosstrainer, cyklar, styrkemaskiner, kettlebells, hantlar mm Allt vi behöver för att genomföra ett bra träningspass. De erbjuder även SATS gruppträningspass fem gånger i veckan om man önskar. 

Morgon powerwalks eller löprundor 

Alcudia stranden är dryga milen lång och med en bra strandpromenad. Så längs denna väg har jag promenerat några kilometer varje morgon innan mitt träningspass på gymmet och även med Ludwig i vagnen när han skulle sova. 

Jag älskar verkligen strandpromenader. Så härligt att gå långs stranden eller havet. 

Så träning hör alltid till en självklarhet för oss när vi reser. Det är en del i vår vardag. Jag försöker få in 4-5 träningspass i veckan hemma och här blir det kanske till och med sju pass, om vi hinner ett imorgon också. 

Brukar du träna på dina resor? 

Spana också in

5 kommentarer

  1. Men ja verkligen – älskar att träna på semestern. Blir oftare springturism (bästa kombon!) eller pass med bara kroppsvikt, mycket för att vi sällan bor på hotell med bra gym. Fast, brukar ha det med i åtanke när jag bokar och har man tur finns det ett hörn någonstans med några gamla hantlar 🙂 – alltid något.

    Kul att du hakat på FB-gruppen ”vagabondform” – det är ju superkul att peppas från så många olika ställen och på olika sätt!

  2. Vi brukar oftas vandra på våra resor och det räknas också som träning. Men jo nu när jag har kommit igång med träningen hemma i vardagen skulle det vara bra att kunna fortsätta med det på semester. Härlig att efter en morgon pass svalka sig i havet eller poolen…ahhh.

    Men däremot tror jag inte att någon börja träna på semester bara för att man är på semester…om man inte tränar annars hemma också!

  3. Jag brukar aldrig träna på mina resor. Däremot rör jag ofta på mig väldigt mycket på resan, promenerar, vandrar, cyklar mm. Inte främst för motionen utan för att jag vill se, uppleva och göra mesta möjliga på resan.

  4. Jag önskar att jag vore bättre på att träna på resan!!! På vår 1-årsresa var vi hyfsat duktiga på att köra våra träningspass i vårt ”träningstält”, i varje fall i perioder. Men nu är det sämre … hoppas vi kommer på bättre tankar snart! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.