Vår lilla miniglobetrotter – 12 resor på 12 månader 

För drygt ett år sedan när min lilla prins föddes kunde jag inte föreställa mig att jag skulle ha gjort 12 utlandsresor med honom på drygt 1 år. I april skrev jag om 10 utlandsresor på 10 månader och det blev ytterligare två resor när han fyllde 1 år.


Jag hade bestämt mig för att jag skulle passa på och resa så mycket som möjligt under min föräldrarledighet. Men jag kunde inte föreställa mig att jag skulle ha gjort 12 utlandsresor med min lilla miniglobetrotter på dryga 10 månader.

Vi har rest hela familjen på några resor, jag har rest ensam med honom, jag reste själv med båda barnen för första gången nu i maj, vi har rest tre generationer och jag har varit på tjejweekends med en väninna flera gånger.

Lilla L har varit väldigt enkel att resa med och det är jag evigt tacksam för. Hade han inte varit sjuk flera gånger under året var planen två resor till som vi fick ställa in. Men jag är helt klart nöjd med dessa 12 härliga resor.

12 resmålstips med bebis 

 

Min miniglobetrotter har fått se världen med stormsteg – i alla fall Europa.

1. Riga – Lettland 

Hans allra första resa utomlands gick till Riga på en Sparesa. Då var han nästan 2 månader. Han skötte sig galant åt eller sov mest. Huvudsyftet med resan var att besöka Rigas 5 stjärniga Espa Riga, men vi hann även med flera bra restauranger och sightseeing i den vackra staden.

2. Kreta – Grekland 

Hans andra resa blev sommarens charter resa två veckor till Kreta för hela familjen. Vi bodde på en fantastisk resort – Sunwing Makrigialos Beach och bara njöt av sol, bad, god mat och kvalitetstid hela familjen i två veckor. Kreta bjöd på strålande väder varje dag.

3. Budapest – Ungern 

Hans tredje resa blev en storstadsresa igen. Denna gången till Ungerns huvudstad Budapest.  Dryga 3 månader och var hur glad som helst sov sig igen middagsbesök på både Michelin- guiden  restaurang Cyrano och världens vackraste café – New York Café .

4. Puerto de Soller – Mallorca 

Hans fjärde resa på 5 månaders dagen fick gå till vackra Spanien och Mallorca . Här väntade sol, bad, god mat och åter igen en Sparesa för mamman som fullkomligt älskar Spa. Ludwig trivs som fisken i vattnet på stranden och badar för andra gången i havet.

5. Gran Canaria – Spanien 

Spanien är ett av mina favorit resmål. Gran Canaria blev det resmålet som lockade oss mest i sluter av oktober. Vi valde igen att bo på en barnvänlig resort Sunwing Arguineguin Seafront. Jag älskar när det är enkelt och bekvämt när man reser med barn. Bra pooler nära till havet och många aktiviteter för barnen. Ännu en sol, bad och härlig resa med barnen.

6. Österrike – Alperna 

Årets första utlandsresa för oss gick till Österrike och närmare bestämt den familjevänliga och mysiga alporten Kleinarl. Den resan slog ihjäl alla myter om att man inte kan åka med bebis till Alperna. eller på en skidsemester. Det gick verkligen hur bra som helst att resa med Ludwig. Självklart åkte vi inte skidor allihopa tillsammans. Men vi turades om och åkte med sonen om dagarna och sedan kunde vi ta Ludwig i vagnen och åka upp i kabinliftarna till toppen och avnjuta en god lunch i backen och njuta av den fantastiska utsikten. Året kunde inte ha börjat bärrre och vi fick verkligen mersmak för både Österrike och Alperna.

7. Helsingfors – Finland 

Nästa resa blev en weekend till Helsingfors med MATKA båten / Viking Line för att gå på den stora resmässan Matka son årligen hålla i Helsingfors. Jag och Ludwig reste ensamma, men fann trevligt sällskap ombord på båten. Så det var tre riktigt trevliga dagar med en dag i Helsingfors på mässan. Blott 8 månader på sin 7:e resa och han skötte sig som alltid exemplariskt.

8. Puerto Rico – Gran Canaria – Spanien 

I februari blev det en favorit i repris – Gran Canaria. Jag har sagt det förr, jag älskar Gran Canaria och ännu mer efter denna resan. Det blev en tjejweekend igen med fokus på spa, sol, bad och god mat. Han är bara 8 månader men trivs som fisken i vattnet i mitt och min Väninnas sällskap. Gran Canaria är verkligen barnvänligt och denna gången bodde vi på mysiga och familjevänliga Marina Suits.

9. Helsingfors – Finland

I mars åkte vi hela familjen på en mysig Sportlovskryssning med Viking Line till Helsingfors och besökte Sealife. Lilla Ludd tyckte det var så mysigt och få se på livet under havets yta. Åka på kryssning med barn är verkligen en enkel, bekväm och mysig resa. Allt finns under samma tak.

10. Bangtao – Thailand 

Hans 10:e utlandsresa som till och med gick över på hans 10 månaders dag gick till andra sidan jordklotet och närmare bestämt till  barnvänliga Thailand. Han älskar att bada och krypa omkring i sanden på stranden. Han lärde sig äta ris och allmänt njöt av livet.


Med detta inlägg vill jag återigen påpeka att våga res med din bebis. . Ingenting är omöjligt. Glöm bara inte bort eventuella Vaccinationer och rådgör med ditt BVC innan resan. Några smarta Packtips är alltid välkommet, men uppdaterar mer inom kort.

 

11. Danmark – Legoland 


I maj bar det av till Danmark och Legoland. En stor dröm för min äldsta son och självklart fick lilla L hänga med. Min första resa ensam med båda killarna. Lilla L tyckte minst sagt det var en spännabde resa.

12. Helsingfors – Finland 


Detta blev förvisso lilla L’s tredje resa till mysiga Helsingfors, men vi tycker verkligen det är enkelt, bekvämt och trevligt att åka iväg på en Helsingfors kryssning. Denna gången besökte vi nöjesparken Borgabacken. Ett riktigt bra sommarlovstips.


Om knappa tre veckor är det dags igen. Då bär det av på en mysig familjeresa igen. Ni hänger väl med så får ni veta vart. Efteråt väntar en härlig Roadtrip i Sverige – som alltid på sommaren.

Vart går din nästa resa?

Spana också in

5 kommentarer

  1. Sicken globetrotter, heja L! Jag hade absolut tagit med dig som spaning om att resa med barn, men när jag skrev det hade det här inlägget inte hunnit komma än. Ses imorgon!

  2. Wow, marvelous blog format! How long have you ever been running a blog for?
    you make running a blog look easy. The full glance of your site is excellent,
    as well as the content!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *