Junibacken –

Trots det fina vädret idag styrde vi kosan mot Junibacken ute på vackra Djurgården. Äldsta sonens skola hade studiedag och sonen själv fick välja aktivitet. Junibacken har vi varit på många gånger sedan han var liten, men nu var det nästan ett år sedan vi var där sist och Junibacken har byggts om på den tiden och har även nya teatrar, så det kändes verkligen som en perfekt dagsaktivitet för oss tre idag.

Bokstavsbageriet 


Junibacken har flera teaterföreställningar dagligen. Vi började med att titta på Bokstavsbageriet. För oss en helt ny föreställning. Väldigt bra och pedagogisk för att få barnen att lära sig alfabetet, rim och ramsor. Det är alltid roligt när man kan förena nytta med nöje och när man lär sig på ett roligt och lekfullt sätt. Junibackens föreställningar är även bara ca 15 minuter långa och alldeles lagom för att även små barn ska sitta still och orka lyssna.

Sångstund 

Barn älskar ju även när man sjunger. I alla fall mina barn. Båda satt som två ljus och hängde med i sångerna. Det sjöngs favoritlåtar som ”var bor du lilla råtta”, ”en kullen natt” med flera så barnen lätt kunde sjunga med och göra rörelserna till sångerna.

Vem & Vems 


Vem & Vems? består av två föreställningar – Vem städar inte? och Vems Mormor?.

Dessa pjäser är baserade på böckerna med samma namn av Stina Wirsén, vars raka berättarsätt och ämnesval passar Junibackens publik perfekt. Igenkänningen är hög för både barn och vuxen som tillsammans kan njuta av det makalösa, och enkla i att vara människa – liten som stor! En riktigt bra pjäs. Böckerna är även vällästa hemma hos oss.

Barbro Lindgren på Junibacken 


Här har de byggt upp en hel en värld som bygger på några av de figurer som en av vår tids största barnboksförfattare har skapat. I deras nya utställning Barbro Lindgren på Junibacken möter man hennes fria, fantasifulla och älskade karaktärer. Här har Junibacken fyllts med teater, musik och lek. Man kan verkligen leva sig in  i Barbros böcker och upplever hennes barnbokskaraktärer. Jag minns som barn när mina föräldrar läste Max böckerna för mig. Mamman och den vilda bebin har också varit en favorit här hemma.


Som alltid var det väldigt fint och bra byggt. Allt är naturligtvis barnvänligt och genomtänkt i varje detalj och mycket roligt för barnen att kunna leva sig in i sagornas värld.


Min stora son hade även en liten teaterföreställning för min lilla son. Detta var första gången vi besökte den nya avdelningen. Men absolut inte den sista. Min yngsta son fullkomligt älskade Junibacken, så jag funderar på ett årskort. De är väldigt prisvärt om man besöker Junibacken ofta eller fler än tre gånger.

Café och restaurang med uteservering 


Junibacken har dessutom en av Djurgårdens mysigaste uteserveringar. Gissa om vi njöt alla tre av denna mysiga utsikt och glass idag. Stockholm, sol och klarblå himmel.  Vi kunde med andra ord inte haft en bättre dag tillsammans. Jag och mina små hjärtan.


Killarnas kläder är från Maxomorra. 

Junibacken passar verkligen barn från 0-7 år. Barn under 2 år går in gratis. Annars kostar det för barn 2-15 år: 139 kr och
Vuxen: 159 kr. De har nu sommartider och öppet alla dagar mån-fred från maj-aug.

Ett hett tips till alla långhelger som kommer under våren eller till sommarens semester. Åker man till Stockholm är Junibacken helt klart värt ett besök.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *