Roadtrip till Västkusten med Volvo XC60 

Påsken swischade förbi i en väldans fart,  men jag är faktiskt väldigt glad att vi mötte våren nere på Västkusten och slapp all snö som kom både i Stockholm och övriga Sverige. 

Vi har varit på en liten Roadtrip i Sverige under påsken och även stannat till på små mysiga platser för att dricka kaffe i solen och röra på benen lite. Köra dryga 100 mil uppdelat på två dagar är långt och denna gången gjorde vi det i en snygg Volvo XC60.


Vi har ju ingen bil numera utan brukar alltid hyra bil. Så denna gången föll lyckan på en schysst familjevänlig Volvo igen. I julas hade vi också turen att köra en Volvo V90, men denna Volvo XC60 föll mig mer i smaken och kändes som den perfekta familjebilen. Volvo känns dessutom väldigt tryggt och säkert. 


Lilla L i söta kläder från Maxomorra. 

Ludwig sov gott medan vi svävade fram på vägarna. Jag gillade starkt att det var tonade rutor på bilen, så solen slapp skina rakt i ögonen på honom när han sov. 


Bilen kändes stor och rymlig och vi satt bra allihopa på vägen hem när vi även hade barnens farmor med oss. Man sitter utan problem bekvämt tre vuxna och två barn inklusive en stor bilbarnstol till lilla Ludwig. Extra plus till att man kan ladda mobilen och iPad i bilen under resan. När man åker på en dryg sju timmars resa med flera stopp så behövdes både min mobil och sonens iPad som gick varm mer eller mindre hela resan laddas. 

Packning för fem personer inklusive barnvagn och sparkcykel var absolut inga problem i bilen. Jag älskar när det är stora packningsutrymmen så man verkligen får med sig allt man behöver. 

Jag älskar verkligen att åka på Roadtrip och ser resan fram emot sommarens resa. Men vem vet kanske hinner vi någon weekend i Sverige någonstans innan dess. 

Vad kör du för bil? Nöjd? Vi funderar verkligen på att köpa en bil. 

Spana också in

2 kommentarer

  1. Vi privatleasar en V60 sedan december och är på det hela taget mycket nöjda. Skön bil, låg bränsleförbrukning och snygg! Inte nu kanske men svart och vårväder är sällan en bra kombo. 😉

    Däremot blir jag inte klok på vissa detaljer. Regnsensorn, som man måste aktivera för att den ska fungera (!) och det där lilla fåniga utrymmet bakom floating-konsollen som är Volvos signum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *