Maltas 2 bästa stränder 

Malta är i första hand känt för att vara en väldigt vacker och grönskande ö och Maltas huvudstad Valletta kommer att vara kulturhuvudstad 2018 och har därmed mycket kultur att erbjuda.


Men ön har också några vackra stränder. Vi besökte två av deras bästa stränder.

1. Ghajn Tuffieha Bay

Strandbukten på bilderna ovan ligger på nordvästra Malta och är en mindre strandbukt med långgrunt vatten. Vi stannade bara till där och såg över den vackra utsikten, men hade gärna kunnat tillbringat en hel dag på stranden där. Det fanns även en restaurang på stranden.

2. Golden Bay

Ligger i närheten av den andra stranden, också på nordvästra siden av Malta. Här fanns ett par mysiga Beach Clubs, ett hotell och en relativt stor stand att hänga på. Tyvärr var det för kallt att bada i havet när vi var där. Men här skulle jag absolut kunna fördriva en hel dag.

På den västra sidan finns nästan inga stränder utan på den sidan badar man mestadels ifrån klippor eller stenar.

När jag reser på sol och bad semester känns det viktigt med fina sandstränder och Malta är verkligen en liten mysig pärla som jag skulle vilja återvända till för en längre sol och bad resa när det är lite varmare.

Vi hade ca 20 grader varmt på dagarna och ca 15 grader varmt på kvällarna under vår lilla weekend i början av april. Så vädret var det inget att klaga på, men dessvärre ingen badtemperatur i havet att hurra för ännu.

Spana också in

4 kommentarer

  1. På Golden Bay spelade de in strandscenerna till filmen Troya med Brad Pitt – jag bodde ju på ön vid inspelningstillfället och minns att stranden var avstängd ett par dagar, liksom Azur WIndow på Gozo och delar av ”Three Cities” bortanför Valletta. Jag och min kompis lyckades även hitta till ett av de äldre forten där några scener utspelar sig. Hur coolt som helst 🙂

  2. Ser ju helt underbart ut, härlig bild, vad glad man blir av den. 🙂
    Njut av sol och värme finaste du. <3
    Trevlig påsk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.