Vaccinera bebis inför långresa 

Inför vår långresa till Thailand har jag funderat mycket på det här med vaccinering på min lilla bebis. 

När man reser till Asien och Thailand så rekommenderas ju vissa vaccineringar. 


Lilla L har ju hittills fått de obligatoriska vaccineringarna på BVC vid 3 månader och 5 månader innan våra andra resor.

 Sedan har jag ju delvis ammat under alla tidigare resor. Men nu när jag mer eller mindre slutat att amma och vi ska resa till Asien och Thailand så rekommenderades jag från BVC att ta både Hepatit A- spruta (Hepatit B ingår ju numera i den obligatoriska vaccineringen för bebisar) och 18- månaders sprutan  mot mässling, påssjuka och röda hund. 
Hepatit A smitta kan man få i sig via mat och vatten. Eftersom L äter endel riktig mat, frukt och grönsaker så är jag livrädd att han ska bli smittad. Liksom när han badar i poolen och badkaret på hotellet. 

Båda sprutorna fick vi såklart bekosta själva. 18 mån sprutan fick vi betala 450 kr för och Hepatit A sprutan 380 kr – så nästan en tusen lapp på vaccineringar, men jag ser det som väl investerade pengar. Jag skulle aldrig förlåta mig själv OM han skulle bli sjuk. 


Sen har vi ju såklart tänkt att resa mer med vår lilla miniglobetrotter, så han behöver ju vaccineringen oavsett någon gång. Detta blir hans 10;e utlandsresa på knappa 10 månader och absolut inte den sista. 

Vaccinerar du dina barn innan ni reser? 

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *