Sportlovskryssning med Birka Cruises 

I fredags eftermiddag spontan bokade vi en Sportlovskryssning med Birka Cruises.  Vi har åkt på deras lovkryssningar flera gånger förut och min son älskar det. Perfekt get away bara för ett dygn  med massor av roliga aktiviteter under samma tak för barn. 

Seafront Lyx 


Vi bjöd med oss mormor och lyxade till det med en lyxhytt. Jag känner det är enklast med en dubbelsäng när man reser med en bebis. Så jag och barnen sov gott tillsammans i den stora sängen. 

Restaurang Bistro Bakfickan 


Det var många roliga aktiviteter redan på kvällen, så vi åt middag i Bistro Bakfickan. Jag åt för första gången i mitt liv en veganburgare – som var galet god. Det var absolut inte sista gången. Den överträffade verkligen mina förväntningar. 


Mormor gick loss på en vanlig burgare medan sönerna fick äta Biankas barnbuffe med både olika varmrätter och efterrätter. Jag gillar när man kan välja lite olika rätter. Lilla L blev förtjust i lax. 

Familjekampen 

Till vår stora glädje kryssade även kryssningsexperten  Heidi med familj. Så vi träffades efter middagen och var med i familjekampen och på minidisco. 

Foto från Heidi

Jag och sonen var med i en tävling där vi tävlade om vem som kunde äta upp ett godissnöre snabbast. Vi vann dessvärre inte av de sju mammor med barn som var med, men vi hade väldigt roligt. 


Familjekampen är en rolig frågesport med både lätta och lite svårare frågor så det passar perfekt för hela familjen. Sedan skakade vi rumpa på minidiscot innan det var dags för sönerna att sova. 

Lyxfrukost 


         En av de sakerna med att bo i lyxhytt är att lyxfrukost ingår. Jag älskar verkligen att starta dagen med en stor och god frukost. Här ingår både en buffé med flera olika kalla rätter och desserter och sen beställer man sin varma rätt. Jag gick loss på en fräsch omelett och åt upp sonens våffla. 

Godisbingo 


En annan favoritaktivitet på Sportlovskryssningen är godisbingo. Det har att göra med att första gången vi var med på godisbingo för några år sedan vann sonen första pris – hela tröjan full av godis. Gissa om mamman som är godisråtta blev glad! Gissa lycka idag – när han vann igen, hela tröjan full med godis. Han är ingen stor ätare av godis men mamman blev oxå glad…

Lekrum, TV-spelrum, tipspromenad & spel 


Det var en uppsjö av roliga aktiviteter för barn och vi hann såklart inte med allt. Vi gick tipspromenad, spelade spel, kramade Bianka och lyssnade på karoke. Man blir definitivt inte besviken på Birkas Sportlovsprogram. Det finns något för alla åldrar. 

Bad på Terassen by Birka Utlandskänsla får man också på Birka. Deras relativt nya och mysiga terass är verkligen så härlig. Bada i solsken bland olivträden ger verkligen medelhavskänsla. 


Killarna badade och hade riktigt skoj på eftermiddagen. Bilderna får mig verkligen att längta utomlands. 

Ett riktigt mysigt dygn på Östersjön i trevligt sällskap. 

Har ni inga planer på sportlovet så kasta loss med Birka vetja eller kanske på påsklovet annars? 


Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *