Alperna vs Svenska Fjällen 

Jag har alltid älskat att åka skidor. Sedan jag var liten så åkte vi mycket skidor och vi var på skidsemestrar i Sälen, Vemdalen och Idre Fjäll många gånger. När jag blev äldre jobbade jag även i Alperna som reseledare och var i både Livigno, Verbier och på utflykter till St Moritz. Så att mina barn skulle få lära sig att åka skidor var såklart en självklarhet. 


Vill du åka på en skidsemester i Sverige behöver du oftast åka bil i minst 6-7 timmar kanske även längre med alla mat och toalett stopp. Åka bil med en liten bebis är inte alltid enkelt heller. Så efter mycket övervägande började jag kolla upp olika möjligheter i Alperna. 


Valet för oss föll på underbara Österrike

 7 fördelar  med Alperna 

– Man flyger dit snabbt. 

Vi flög Arlanda-Salzburg vilket tar ca 2h enkel väg. Vi insåg att restiden dörr – dörr till Kleinarl är mindre än 6 timmar. Vi slipper sitta i en bil i 6 timmar. 

– Prisvärt 

Vi reste i lågsäsong  i januari, bokade i god tid innan och hittade flygbiljetter för ca 4000 kr för oss tre(plus bebis) ToR. 

– Enkelt och bekvämt 

Vi bodde på Hotel Guggenberger och hade halvpension. Vi åt därmed frukost hade en hel dag i skidbackarna. Det gick gratis skidbussen runt i området om man ville åka i olika skidområden. Vi åt lunch i backarna och sen hade vi middag på hotellet på kvällarna. 

– Det är nästan garanterat nypistat och inte så långa liftköer

Varje morgon var backarna nypistade och det var inga liftköer. I Sverige kan det vars isigt i backarna. Vissa backar är inte öppna och långa köer speciellt på helgerna. 

– Barnvänligt 

Vi valde ju en barnvänlig ort i Österrike denna gången. Många kanske tänker att det inte är barnvänligt i Alperna. Men detta var verkligen en barnvänlig skidort. Vi var i både Wagrain och Kleinarl och åkte skidor. 

– Andra aktiviteter 

Det finns även andra aktiviteter om man inte vill åka skidor hela dagarna. Vi var både och badade i ett badhus liksom åkte häst och släde genom ett sagolikt vinterlandskap. 

– Vädret 

Ofta är vädret i Alperna bättre. Vem vill inte ha en klarblå himmel och strålande sol när man åker skidor eller njuter av lunchen utomhus. Vi blev väldigt positivt överaskade hur enkelt och bekvämt det var att resa till Alperna med barn. Så nu är vi såklart sugna på ännu fler Alperna resor. 

Spana också in

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.