Franz Alm – mysig restaurang mitt i backen i Wagrain 

Skidåkning  och backarna betyder såklart mycket när man åker på en skidsemester. Men jag tycker det är minst lika viktigt att gå på bra och mysiga restauranger. I alperna är det ju definitivt känslan av att kunna sitta utomhus i solsken och njuta av vackert snöhav, sol,  fina berg och njuta av mat och dryck som gäller. 

Vi fastnade för Franz Alm som låg nästan mitt i en backe eller mittemellan två Cabinliftar vid WAGRAINi’s Winterwelt.

Här satt vi verkligen och njöt i solen i ett par minusgrader och åt vår skidåkarelunch. 

Ordagrant skidåkarelunch skulle jag kalla det med mycket kolhydrater. Sonens favorit för alperna blev korv med pommes. Spana in de söta krusidullerna de fick till på korven. 

Maken älskade österrikiska schnitzel och jag gick loss på en kucklingburgare. 

Som jag skrev vid något tidigare tillfälle, luncherna var helt ok och prisvärda, ca 35 euro för en lunch för oss tre inklusive dryck. Men känslan och mysfaktorn på alla ställena i backen och med den härliga utsikten var bättre än maten. Jag skulle kunna suttit och njutit på deras uteservering en hel dag i solen. 

Längtan tillbaka till Österrike är enorm. Hade gärna önskat att det var lördagen för tre veckor sedan istället, så vi precis hade ankommit Kleinarl. 

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.