Resåret med utlandsresor 2016 

2016 blev det bara sju resor utanför Sverige. Vanligtvis kan ju en månad innebär sju resor för mig genom jobbet. Men eftersom jag var gravid och inte flög så blev det inte mer än sju utlandsresor. 

Helsingfors – Finland 

Vi började faktiskt 2016 med att åka på en jullovskryssning med Silja Line till Helsingfors.

Vi passade såklart på att både bada på deras Spa och njuta av god mat och dryck ombord på båten liksom fick en hel dag i Helsingfors där vi mestadels strosade omkring.

Karibien – Dominikanska Republiken 

Därefter bar det av på vinterns långresa till Karibien och Dominikanska Republiken


En familjeresa som var både härlig men  skräck blandad… 

Zikaviruset spred sig som en löpeld i Karibien och var inte särskilt bra för gravida att bli smittad. Så samtidigt som det var härligt att vara där var oron enormt för mig och bebisen i magen. Tack och lov blev vi inte smittade. Vi firade min födelsedag och svärmors 70-årsdag på plats.

Sportlovskryssning 


Efter Karibien resan blev det flygstopp för mig. Eller jag ville inte flyga något mer eftersom försäkringen inte täcker efter graviditetsvecka 28. Så på sportlovet kastade vi loss med Birka Cruises och åkte på en Sportlovskryssning. Ett mysigt och barnvänligt sätt att resa med barn. 

Riga – Lettland 

Nästa resa blev min första resa med min lilla bebis. Det blev en tjejweekend till Riga med Diana

Det var en mysig storstadsresa med en hel dag spa och mysiga restauranger. 

Kreta – Grekland 


Första utlandsresan för familjen som fyra gick till Grekland och Kreta i augusti. Det var en relativ avkopplande och efterlängtad semester. Vi njöt av massor av kvalitetstid hela familjen, solade, badade och åt god grekisk mat. 

Budapest – Ungern 


Nästa resa blev en storstadsweekend till Budapest . En stad som jag verkligen älskade från första stund när jag var där 2000. Så det blev en kärt återseende med långa barnvagnspromenader och upptäcka staden till fots och äta på fantastiska restauranger. 

Puerto de Soller & Palma – Mallorca 


Ännu en tjejweekend stod på agendan för hösten. Jag och Diana hade planerat in en spa och träningsresa till Mallorca. Närmare bestämt både till Puerto de Soller och till Palma. Mallorca visade sig från sin bästa sida med både vädret och jag blev helt kär i byn Puerto de Soller och det vackra hotellet Esplendido. 

Arguineguin – Gran Canaria 


Årets sjunde och sista utlandsresa blev vår traditionella tre generationer resa som gick till Gran Canaria. Vi älskar ju Spanien i vår familj och hoppet om mest sol och bad i oktober  gjorde att vi valde den mysiga Kanarieön Gran Canaria. 

Det var en kort sammanfattning av 2016 års resor. Nu blickar vi framåt mot 2017 och dess resor som är bokade och planerade. 

Spana också in

9 kommentarer

  1. Jag tycker det blev ett väldigt bra reseår, när man tar med att du hade flygförbud i tre månader och fick en baby. Många vågar inte åka någonstans alls med en baby!

  2. Även om det ”bara” blev sju utlandsresor så tycker jag ändå att du har hunnit med mycket, speciellt med en liten bebis 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.