Härliga resminnen från December 


December är en av de månaderna som jag tycker är allra mysigast på året. Julpynta, julbak, shoppa julklappar och julmys med alla nära och kära. December har fokuserats på hemester. Vi har mestadels varit hemma hela december, förutom en weekend till Dalarna över jul. 

Men upptäckt desto mer av trevliga restauranger och vackra Sigtuna fick två besök av oss. 

December kändes nästan som månaden gick snabbare än November. Jag kan liksom inte riktigt förstå att jag har varit ”ledig” i 8 månader. 


December börjades med ett besök på vackra Djurgården och Tyrols Vilda Julbord på Gröna Lund. Det blev helt klart årets bästa julbord. 


En mysig dagsutflykt med familjen till Wenngarns Slott blev det en kylig lördag och julkänslorna kom på plats och vi åt även deras goda julbord.


En av månadens höjdpunkter var Nordic Travel Blog Event på Sheraton Hotel i Stockholm.  Ingen resa, men det kändes som en resa när vi fick drömma oss bort till Key West, Florida, Costa Calida, Tel Aviv och Flandern. Alla resmål drömmer jag om och hoppas att komma till under 2017. 


Många passar nog på att ta en weekend till Stockholm under jullovet och går på teater. Vi hade äran att få gå på jullovsteater och se Madicken på Junibacken som spelar under hels jullovet. 


Vackra Sigtuna fick ytterligare ett besök och vi insöp julkänslorna på deras julmarknad. 


Därefter avnjöt vi ett traditionellt svenskt julbord på Sigtuna Stiftelsen


Avslutningsvis firade vi jul i Dalarna och njöt av god mat och trevligt sällskap. Julen såg snarare ut som det var höst. Tills när vi skulle åka hem då blev det vitt på backen… men bara ett tunnt lager snö. 

December var en mysig månad. Nu inväntar vi febrilt 2017 och januari. Två resor är bokade i januari både till Österrike och Helsingfors, men vem vet kanske hinner vi någon mer resa?! 

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.