Storstadsresor med bebisar – hur funkar det? 

Storstadsresor med bebisar – funkar det verkligen? 

När jag fick min första son så reste vi också väldigt mycket. Men tanken på Storstadsresor fanns inte riktigt där. Det blev snarare solsemester efter solsemester vilket självklart är underbart. 

Men jag älskar ju att se och upptäcka nya städer också. Så när jag var gravid med bebis nummer två bestämde jag mig för att besöka flera städer under Nin föräldrarledighet. 

Man måste ge det en chans och Ludwig har redan varit i tre större städer utomlands, förutom Stockholm som vi gärna promenerar omkring i dagligen. 

Riga 

Min bebis första resa gick faktiskt till Lettlands huvudstad Riga redan när han var knappa två månader. 

När jag besöker en ny stad älskar jag att promenera omkring  och uppleva staden till fots och det passar perfekt när man promenerar med en barnvagn. Rigas gator kantades av trottoarer och hade fina parker vi promenerade igenom. Fina shoppingstråk och gallerior med hissar. Så att upptäcka Riga med bebis funkade utmärkt. Jag och Diana promenerade flera timmar varje dag för att upptäcka staden och såg hur vacker den är framför allt med alla byggnader i Jugend stil. 

Budapest

Budapest 

Ludwigs tredje utlandsresa gick också till en storstad. Närmare bestämt till otroligt vackra Budapest. Ännu en härlig stad att bara strosa omkring i till fots. Framförallt var det fantastiskt att promenera fram och tillbaka över broarna. Dels var det underbart i det fina sommar vädret och vi fick se både Buda och Pest sidan. Budapest hade även många härliga restauranger och uteserveringar, så det var inget problem med att ha med barnvagn på de flesta ställena vi besökte. 

Soller 

Under vår Mallorca resa bodde vi i Puerto de Soller men tog tåget en efter middag till den mysiga staden Soller. Det fungerade utmärkt att ta med barnvagnen på tåget och strossa runt i staden. 

Palma 

I Palma hann vi dessvärre bara besöka Palma Sports & Tennis Club denna gången. Men eftersom jag har varit i Palma ett flertal gånger innan, så vet jag att det är en barnvänlig stad. Jag hoppas åka tillbaka till våren igen, då staden verkligen är ur mysig. 

Så det här med storstadssemester med en bebis tycker jag har fungerar över förväntan. 

Några tips när du bokar en storstadssemester / weekendresa med en bebis; 

1. Tänk på flygtiderna. Passar dem dig och era rutiner.

2. Bo bekvämt och bra. Satsa på ett större rum så det finns plats för barnvagn och ev babyskydd och resesäng i rummet. 

3. Ha med bekväma skor. Det absolut bästa sättet att upptäcka en stad med barnvagn är verkligen att promenera. 

4. Ju yngre bebisarna är desto enklare känns det som det är. När vi var i Riga var Ludwig två månader och Budapest tre månader och han sov och åt mest då. Medan när han var fem månader på Mallorca och var vaken desto mer. 

Sitter och funderar på vart nästa storstadsresa ska gå med bebisen. 

Jag är sugen på Bryssel, Belgrad, Vilnius, Amsterdam, Madrid och Dubrovnik för att nämna några städer som jag inte har besökt. Så nu planeras det för fullt i mitt huvud. 

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.