Flyga med en 5-månaders bebis 

För exakt en månad sen kom vi hem från Gran Canaria och det blev Ludwigs 8:e flygresa i ordningen. Fyra utlandsresor som han har varit på när vi har flugit. Jag måste säga det att alla flygresor har verkligen gått hur bra som helst. 


När han var 2,5 månad flög han första gången. Efter resan skrev jag även 10 bra tips när de reser med bebis, den artikel kan vara en hjälpande hand om du ska flyga med en bebis. Men jag tänkte även sammanfatta lite kort om vad som är bra att tänka på till flygresan med en bebis. 


1. Ha med egna filtar. Det kan ibland dra lite på flygen och det är mysigare med egna filtar. 

2. Beroende på ålder ta med flera små leksaker. I vårt fall har det blivit små bitringar och skallror som varit favorit leksakerna. 

3. Försök tima in sovtiden på flygresan. Även fast bebisen är liten så är det trångt och skönt med en liten tupplur både för dig och bebisen. 

4. Majskrokar om bebisen gillar det. 

5. Rena kläder till både dig och bebisen. När du minst anar det är olyckan framme. 

6. Våtservetter lätt tillgängligt. 


8. En skötväska med många fack och ha koll på vart du lagt grejerna. 

9. Ev extra nappar. De tappas och slängs kanske och blir äckliga. 

10. Ersättning, välling, barnmat, flaskor etc lätt tillgängligt. 


När man flyger med Thomas Cook Airlines får alltid barn under 2 år en liten påse med en barnmatsburk och smoothie / banan gratis. Men vet inte om fler flygbolag delar ut det. 

Hoppas mina tio tips hjälper dig. Efter nästa flygresa har jag säkert flera tips. När min först födde son var 5 månader hade han bara flugit två gånger, men nu känner jag mig lite mer resvan 

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.