Tryffellunch med Kroatiens Turistråd 

Idag bjöd Kroatiens Turistråd in till sin årliga Tryffellunch. Förra året missade jag den, men i år var jag ju ledig och hade den stora glädjen att kunna äta av den goda lunchen. 

Till förrätt serverades det tryffelsalami från Kroatien. 
Inspirationen till dagens lyxiga trerätters lunch var inhämtad från Istrien, en del i Kroatien. Pastan med tryffel – denna mytomspunna svamp – lyfte verkligen varmrätten till en himmelsk höjd. Tryffel gör verkligen det lilla extra. 


Till lunchen serverades såklart kroatiska viner. Dagens både röda och vita vin från Kozlovic var väldigt smakrika och passande till både förrätten och varmrätten. 


Till dessert fick vi en kroatisk pannkaka med fyllning och vaniljgrädde toppad med hallon. 

Mina smaklökar vill definitivt åka till Kroatien – NU. Gastronomin verkar vara fantastisk och det har jag även fått erfara i våras när Dubrovniks turistbyrå bjöd in till en god lunch om deras Good food festival. 

Högt upp på min bucketlist står Kroatien och nästa år hoppas jag verkligen på att besöka landet. Det känns som Kroatien har något för alla och passar lika bra för en tjejweekend som för en familjesemester. 

Split, Istrien, Dubrovnik, Makarska Rivieran och ön Hvar är platser som jag har hört väldigt gott om och drömmer om att besöka – snart! 

Har du varit i Kroatien? Vart rekommenderar du att resa? 

Spana också in

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *