Destination Sigtuna står för årets hållbaraste julbord 

Arlanda ligger i kommunen Sigtuna och där jobbar dem mycket med hållbarhet. Detta avspeglar sig både i tänket kring flygplatsen och många av kommunens bättre hotell och restauranger.   Deras duktiga  kockar har tillsammans tagit fram en receptsamling som lanserades härom dagen och heter  En godare jul.  Här finner du allt om hur du skapar ett hållbart julbord, vilket betyder ett julbord skapat av mat som ofta slängs – ett med mindre matsvinn. Man har här varit kreativ med maten och kommer på nya smakrika rätter. Matsvinnet är alldeles för stort  – 2 miljoner ton matavfall i Sverige/ år, till ett värde av ca 6000/hushåll).

Att arbeta hållbart med råvaror som värnar om djur, människor och natur känns viktigt, och väldigt 2016.  Vi fick under lunchen smaka på flera goda rätter som innefattade ett hållbart julbord är ett modernt julbord!

Olika sorters svensk mjöd från Mjödhamnen – en god dryck till julmaten.

Julkryddad brödpudding med inkokta plommon och vispad grädde. En riktigt god dessert.

Getostpannakotta med knaprig bacon, karamelliserade valnötter och äppelpuré.

Kanapé gjord på kallskurna charkuterier med pepparotsmajonäs och rårörda lingon.

Lammchili

Äppelmust från Wenngarns dryckerier

Destination Sigtuna leder ett nätverk bestående av 15 hotell- och konferensanläggningar som tillsammans jobbar metodiskt och långsiktigt för att minska matsvinnet – riktigt bra. Därmed så har Sigtuna en hel del hotell och restauranger att besöka för den som gillar att bo och äta bra. Följande restauranger ingår i receptsamlingen: 1909 Sigtuna Stadshotell, 32 rum & kök, Best Western Arlanda Hotellby, Best Western Park Airport Hotel, Clarion Hotel Arlanda Airport, Hotell Kristina, Kämpasten, Rosersberg Slottshotell, Sigtunahöjden Hotell & Konferens, Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens, Stora Brännbo Konferens och Hotell och Wenngarn. Jag hoppas kunna besöka något eller några av dem inom en snar framtid.

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *