Mora Parken – En familjevänlig camping & stugby 

Under vår vistelse i  Dalarna bodde vi i mysiga parhuslägenheter på Mora Parken. Det är en barnvänlig camping där man både kan campa, bo i stuga och på deras familjära hotell. 

Parhuslägenheten Vi blev ju helt frälsta i camping livet i somras och framför allt av att bo i stuga. Dessa små röda stugor med vita knutar är ju verkligen Dalarna stil. Alla hade även fått namnet av en ort i Dalarna och vi fick äran att bo i parhuslägenheten Ludvika av en ren slump. Men ändå väldigt komiskt eftersom jag kommer ifrån en liten by i södra Dalarna just utanför Ludvika. 

Syskonkärlek och bröderna i kläder ifrån JNY Design.

Parhuslägenheten hade två sovrum ett med tre sängar ovett sovrum med dubbelsäng och kombinerat kök och vardagsrum med en uteplats. Lägenheten kändes väldigt fräsch och rymlig för vår familj. Men man kunde alltså bo minst 5 personer i den. 

Frukost Eftersom vi bara var borta en kort weekend fredag-söndag så utnyttjade vi inte stugan till max och lagade mat. Utan vi köpte till hotellfrukost nere på Mora Parkens Hotell.  Det kändes som ett enkelt och bekvämt val. Vi åt en rejäl och god frukostbuffé innan en hel dag på Sagolandet Tomteland liksom Orsa Rovdjurspark. De hade många olika val av både varma och kalla rätter. Jag som älskar sötsaker blev såklart riktigt glad för de hemmagjorda chokladbollarna och dröm vaniljyoughurt. 

Allmänna utrymmen 

Ett halloween / spökpyntat lekrum fanns för alla lekfulla barn. 


Hotellet var mer eller mindre halloween pyntat vilket verkligen gav riktig känsla av spöklov.

Bowling I det paketet vi bokade ingick en bowling timme till sonens stora glädje. Det var länge sedan vi bowlade hela familjen och det är ju verkligen en riktigt rolig familjeaktivitet. 

Spökbuffé 


Kvällen till ära hade de spökbuffé till barnens stora glädje. Röda pannkakor med grön grädde och annan halloween inspirerad mat liksom utsmyckning. Maken och jag tyckte det var väldigt prisvärt 150 spänn per person. Det får man ju inte ens en frukostbuffé för i storstan. 


En riktigt lyckad familjeweekend. Mora ligger ca 35 mil ifrån Stockholm och jag kan starkt rekommendera det. Sagolandet Tomteland slår snart upp sina portar inför jul och Orsa Rovdjurspark har ju öppet året om. 

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *