Ostadigt väder på Gran Canaria 

Tyvärr hade vi lite otur med vädret på vår semester på Gran Canaria. Det var såklart väldigt tråkigt eftersom vi främst åkte för att sola och bada. Vi valde dessutom resmål efter säsong. Jag vågade faktiskt inte chansa att åka till Medelhavet i slutet av oktober, eftersom det kan vara kallt och regna. 


Kanarieöarna och framför allt södra Teneriffa och Gran Canaria brukar ha väldigt bra väder året runt. Så jag trodde det var ett riktigt säkert kort – men ack så fel jag hade. 

Vi möttes av strålande solsken och varmt på fredagen. Lördagen och söndagen var det också kalas väder och vi njöt i solskenet mestadels vid poolen. 


Men sen visade väderprognosen i stort sett bara regn, storm och åska resten av vistelsen. Vi hade dock turen att väderprognosen inte stämde helt. Men visst fick vi regn på oss och solen lyste med sin frånvaro bitvis. 

På onsdagen kom världens regn oväder och åska. Men efter regn kommer solsken… Å det stämde faktiskt. 

Hela torsdagen hade vi fantastiskt väder igen. 

Tack och lov var det varmt hela veckan så vi kunde njuta av värmen och slippa klä på oss massor av kläder. 

Men vi är ju aningen besvikna på semestern. Jag är ju en sån soldyrkare och älskar ju sol- och badresor. 

Vi hade ändå en toppen vecka och passade på att göra en utflykt till Angry Birds Activity Park en dag. Tack och lov har Gran Canaria mycket att se och göra. Las Palmas är ju verkligen min favorit stad på ön och dit längtar jag igen… Så fler Gran Canaria resor får det bli i framtiden ändå. 

Hur tycker du att vädret påverkar din semester? 

Spana också in

1 kommentar

  1. Vädret är såklart väldigt viktigt men jag och familjen njuter framförallt av tiden tillsammans med varandra när vi reser. Blir det dåligt väder så gör vi nåt bra av det, ex dåligt väder på sol och badsemester så passar vi på att kanske shoppa, utforska någon by eller stad m.m. Har jättetrevligt tillsammans! Medan många klagar högljutt över vädret, men då blir ju semestern inte rolig alls…..

    Vi reste till Cypern här om året, ska ju vara solsäkrast i Medelhavet i Maj. Vi hade 4-5 dagar med mulet och några regnskurar. Men temperaturen låg på ca 25 i skuggan, nästan lika varmt i havet och poolen. Så barnen badade, lekte med kompisar de träffade i barnklubben, passade på att träna extra mycket ute vilket var riktigt härligt.
    Man får helt enkelt göra nåt bra av det!
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.