Esplendido Hotel – Mallorcas mysigaste hotell 


Mysigt beläget i en grönskande sluttning i Puerto de Soller ligger Esplendido Hotel.


Går du ut från receptionen hamnar du mitt på den mysiga strandpromenaden i byn. 

Ett finare och mysigare hotell med en välvårdad trädgård har jag nog inte bott på. Vackraste utsikten du kan önska dig. 50 nyanser av blått vid vackert väder, sandstrand, berg, mysiga små hus och båtar. 

Jag har varit på Mallorca många gånger men aldrig i byn Puerto de Soller. Men numera är jag kär, både i Esplendido Hotel och orten. Vilket ställe. Vilket hotell. Vilken avkopplande resa. 


Helt magiskt vackert är det. När vi checkade ut från hotellet kände jag redan hit vill jag igen. 

Rummen 


Hotellrummen är stora och rymliga. Sköna sängar och på rummet finns både TV, CD-spelare med Esplendidos egna skivor med avkopplande musik. 

Stort badrum med badkar hade vi. Nespressomaskin så vi kunde starta dagen med godaste kaffet, kylskåp/ minibar och de fyllde på med vattenflaskor varje dag. Bara en sådan liten sak betyder så mycket. Alltid kallt dricksvatten på rummet. 

Poolområdet


Hotellet hade två olika mysiga poolområde. Poolerna låg i etage och högst upp hade man fantastiskt utsikt över havet. Sköna solsängar fanns både i trädgården liksom vid poolerna. Vid den större poolen var det avdelat så barn kunde bada på ena sidan. 

Poolbaren hade öppen på dagen och det fanns möjlighet till enklare maträtter och drycker. 


Ett glas spansk cava är såklart ett måste när man är i Spanien. 

Frukosten 


Frukosten var otroligt god och fräsch. Utsikten från frukostterassen var nog den bästa utsikt jag någonsin har haft på ett hotell. Vi satt och bara njöt av både god mat och dryck länge varje morgon. 


Få beställa sin egen komponerande omelett, äta massor av frukt, göra sin egen färskpressade apelsin-citron- grape juice, goda ostar och färskt bröd är verkligen det bästa sättet man kan starta dagen på. 

Bibliotek 


Hotellet hade ett alldeles eget bibliotek. Här kunde man låna böcker på alla möjliga språk och sitta mysigt i lugn och ro och läsa. 

Barnvänligt 

Det var många barnfamiljer på hotellet när vi var där. Hotellet kändes väldigt familjärt och barnvänligt. Det var inga problem med att få en barnsäng till Ludwig. Vi bodde även i ett familjerum med två sovrum. De hade hiss till alla plan, så det var inga problem med att ha med barnvagnen till poolen, restaurangen osv. De hade barnstolar i frukostmatsalen liksom på restaurangen. Poolen hade även en avskild del för barn. 

Esplendido hade såklart både ett fantastiskt SPA och restaurang men det får ni läsa mer om inom kort. 

Detta kan nog vara ett av Mallorcas bästa hotell, i all fall som jag har bott på. 

Spana också in

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.