5 månaders vaccinering 

Härom dagen fick Ludwig sin 5-månaders vaccinering. Lite tidigare eftersom han blir 5 månader på söndag. Men jag ville ha det gjort innan våra resor och några dagar innan OM han skulle få några biverkningar. 


Ludwigs söta elefant dräkt och tröja är från Ubang. De har verkligen så gulliga barnkläder. 

Innan vi åkte till Kreta fick han också sina 3 månaders sprutor lite tidigare. Vaccinationer är ju frivilliga i Sverige men det är verkligen tacksamt att det erbjuds. Dessa sprutor är mot bland annat difteri, kikhosta, röda hund, polio, mässling, stelkramp och andra infektioner. Nuförtiden ingår även Hepatit B vilket är jätte bra. När O var liten fick vi ju betala för den sprutan. Eller vi tog Twinrix som är mot både Hepatit A och B. Nu behöver Ludwig bara komplettera med Hepatit A innan vi beger oss till andra sidan jordklotet. 


Att vara rätt vaccinerad innan man ska ut och resa tycker jag är väldigt viktigt. Både liten som stor. Så kolla alltid upp med BVC och VC vad ni behöver för vaccin innan ni ska ut och resa. 

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.