Mallorca i mitt hjärta 

Mallorca är en ö som står mig varmt om hjärtat. Min allra första utlandsresa gick till Mallorca och närmare bestämt till Alcudia 1987. Nästan 30 år senare har jag tappat räkningen på hur många gånger jag har besökt ön. Det är en fantastisk vacker ö som har allt man kan önska sig. 

Strandhäng i Cala Millor. 

Senaste två gångerna har jag besökt Mallorca ensam med sonen och goda vänner. För tre år sedan hälsade vi på några vänner som bor i Portixiol strax utanför Palma. Så det blev både strandhäng  och storstadsliv. 

Vackra katedralen i Palma. 

Mysiga  hannen i Puerto Portals. 

Bad i Portixiol. 

2014 var jag och sonen på Sunwing Cala Bona Beach 1 vecka med en av mina bästa väninnor. Jag älskar ju barnvänliga Resorts och Sunwing Cala Bona är verkligen toppen. 


Nu på lördag är det dags för ett efterlängtat besök till Mallorca. Som jag har längtat. Denna gången blir det en tjejweekend med Diana i fyra dagar. Hon var i den mysiga byn Soller i somras. Så vi har bokat tre nätter på mysiga SPA hotellet Esplendido som ligger i Puerto Soller. 

Det ska bli riktigt  roligt att se en ny del av Mallorca som jag inte har besökt tidigare. Min senaste bok om Mallorca har jag redan börjat lusläst och jag hoppas vi hinner ett besök i Palma också. 

Ni hänger väl med till en av Spaniens vackraste öar på lördag? 

Har du några bra Mallorca tips? 

Spana också in

3 kommentarer

  1. Förresten, utöver alla andra tips är det ju ett generellt restips vad gäller att hålla till i närheten av berg. Åk därifrån om det är mulet/regnar eftersom molnen drar sig dit. Palma kan ju vara otroligt soligt och fint medan Sollér öser ner… 🙂

    Och ja, det finns så mycket att se på den ön. Är fortfarande inte klar och har så många favoriter! Ha en fantastisk resa!
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.