Att våga resa med barn – min föreläsning på underBARA BARN 

Min föreläsning  Våga resa med barn underBARA BARN  mässan gick över förväntan. Jag tänkte faktiskt dela med mig av några av tipsen för er som inte hade möjlighet att komma.

Klänningen kommer ifrån Boobdesign

Fotograf på foton ovan är Nina.

Jag började föreläsningen med några generella tips som är bra att tänka på när man ska ut och resa med sin bebis första gången.


* Välmående – att både bebisen och mamman mår bra. Man måste ha repat sig ordentligt efter förlossningen. Kommit in i det ”nya livet” och lärt känns den nya familjemedlemmen.

* Rådgör alltid med BVC.

* Fixa pass i god tid & registrera bebisens namn. För er som följer mig så vet ni att jag hade fullt upp med det i somras för att hinna få passet innan vår Riga resa när L var 7 veckor.

* Vaccinering – vilka sprutor / vaccinationer behöver bebisen / barnet till det resmålet ni ska.

* Reseförsäkring. Res aldrig utan en bra reseförsäkring. Barnen kanske blir sjuka när man minst anar det.


Min kära mor och Ludwig satt på första parkett.


Fotograf till ovan kort var Lisa

Min föreläsning hölls på Lilla Scenen på mässan och den var inte direkt full. Men det var roligt att blicka ut i folkhavet när flera mammor stannade med sina barnvagnar och jag fångade deras uppmärksamhet.


Fotograf Nettan

När man reser för första gången är det såklart väldigt tryggt att resa till barnvänliga länder och kanske de länder som erbjuder extra barnvänliga familjeresorts.

* Spanien är helt klart ett av våra favorit länder i Europa. Förra året semestrade vi med familjen både i Benidorm och Torremolinos. Nu står både Mallorca och Gran Canaria på agendan i oktober.

* Grekland har också många härliga barnvänliga öar. Vi besökte senast Kreta i augusti i år. Men har även varit på Rhodos flera gånger med sonen. Drömmer även om att besöka flera grekiska öar med barnen.

* Cypern har vi bara varit en gång på med sonen 2011, så dit är jag väldigt sugen på att resa snart igen.

* Kroatien står på min bucketlist. Ett land som jag aldrig har varit i, men har hört att det är väldigt barnvänligt. Så det är en dröm nästa år.

* Frankrike och Franska Rivieran står också på min bucketlist. Har väldigt många vänner som reser hit varje sommar med sina barn så jag har hört väldigt gott om landet. 

* Portugal är också ett land som står på min bucketlist. Här finns fler härliga barnvänliga resmål längs portugisiska kusten. 

* Italien – hyra ett hus vore också en dröm med familjen. 

Vill man resa på längre resor till andra sidan jordklotet så finns såklart många härliga länder. 

* Thailand står mig varmt om hjärtat och vi har redan varit där fyra gånger med sonen.

* Mexico är också ett fantastiskt barnvänligt land, där vi varit en gång med sonen.

* Karibien har många härliga öar. I vintras var vi på Dominikanska Republiken och dit åker vi gärna igen. Men just nu drömmer jag om Aruba, St Martin, Guadelope och Puerto Rico.

* Dubai är ett perfekt barnvänligt resmål som känns som långt borta, men inte är så långt borta. Dit har vi planer att ev åka redan i vinter. De öppnar ett Legoland där, har en inomhus skidbacke och ett gigantiskt akvarium i ett shoppingcenter. Här finns verkligen massor av barnvänliga aktiviteter.


För att göra resan enklare;

* Res från A till B och slipp alla flygplansbyten. Charter är ett mycket bra alternativ. Enkelt och bekvämt.

* Tänk på tiderna du reser. Kanske skönt för alla om bebisen sover hela flygresan.

Kit 4 Kids. Beställ allt du behöver till bebisen direkt till resmålet och slipp släpa på blöjor, välling, barnmat, nappar etc  Jag gjorde det till vår resa till Kreta i augusti och det var så skönt att slippa släpa på så mycket saker. Allt stod i vår lägenhet på hotellet när vi kom fram – så fantastisk service och prisvärt.


Här är några av mina tips från föreläsningen för er som ville komma, men inte kunde.


Tack till alla er som tog er tid och lyssnade.

Stort tack till alla fina vänner som också kom och var mitt stöd Elin, NettanJessicaNinaLisaLindaLinda och min kära mor som dessutom var barnvakt till Lilla L. Utan dig hade jag inte kunnat gjort detta.

256

060

Fotograf Jessica.

Spana också in

9 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.