MTR Express – en lyxigare tågupplevelse 

Nu när jag och Diana var på Västkusten åkte vi med MTR express till och från Göteborg. Det var verkligen så himla smidigt. Jag som alltid brukar flyga till Göteborg inser ju hur mycket snabbare OCH smidigare det verkligen är att åka tåg. Man hoppar på MTR express mitt i city i Stocholm och 3h och 20 minuter senare är man mitt i city i Göteborg. Vi hade bokat 1:a klass plus så och en kupé med bord. Åker man 1:a klass plus har man sätet bredvid sig ledigt. Perfekt för oss som reste med en bebis. Hans liggdel kunde stå på golvet under bordet och han kunde sova där. 


Mat och dryck (alkohol fritt) ingår även när man reser i 1:a klass. På vägen ner åt jag ett vegetariskt alternativ, en jätte god pastasallad med fetaost. Så lyxade vi till det med champagne. Är det semester så är det. På vägen hem serverades vi en fantastiskt god landgång med räkor. 


En kopp the, en god muffins och senaste numret av RES fick bli lektyr på vägen hem. I alla stolsfickor ligger RES – passar mig perfekt som älskar att inspireras av resor. 

En tågupplevelse utöver det vanliga och det kommer definitivt bli fler resor med MTR express när jag ska resa till Göteborg. Enklaste och smidigare sättet och även när man reser med barn. 

Även servicen var toppen, framför att på hemresan av söta tågvärdinnan Anette. 

Har du åkt med MTR express? 

Spana också in

4 kommentarer

  1. Ser ju helt perfekt ut! Nej, jag har inte åkt MTR Express än men är sugen på att prova! Eftersom jag bor i Strängnäs måste jag dock ta SJ till Stockholm ändå i så fall. Men jättebra att detta alternativ finns och, som jag förstått det, till riktigt låga priser vissa dagar.

    Vad söt lilleman är!

  2. Åker bara tåg i jobbet (eftersom det går smidigare än att flyga och eftersom jag verkligen inte flyger i onödan) men då är jag låst till SJ. Fast å andra sidan så går de ju på samma usla spår, så är det fel på det ena så blir det fel på det andra med.. 🙂

    Låter dock lyxigt med bra mat, det är man ju knappast bortskämd med…

  3. Inte heller testat MTR men absolut är tåget smidigare om en ska från Sthlm C till Göteborg C. Då hade jag aldrig flugit, finns ingen som helst vinst med det. 🙂 Ser riktigt nice ut för övrigt! Härligt med semester!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.