Drömmen om Spanien blir sann 

Spanien står mig verkligen varmt om hjärtat. Landet har så många härliga resmål, massor av god mat och dryck, trevliga människor och många sevärdheter. 

Min allra första utlandsresa gick till Spanien och Mallorca när jag var sju år. Sedan dess har jag besökt Mallorca många gånger. Nu var det två år sedan jag var där sist med sonen. 

Men i oktober har jag faktiskt bokat in en resa till Mallorca med en av mina bästa väninnor till ett helt nytt resmål som jag inte har besökt. Ni hänger väl med? 

Förra året besökt familjen två för oss nya resmål Benidorm  och Torremolinos . Två mysiga spanska orter precis vid stranden som båda var väldigt barnvänliga. Året innan var vi också på solkusten närmare bestämt i Malaga som är en riktigt härlig spansk storstad och även barnvänlig. 


Gran Canaria brukar jag åka till flera gånger varje vinter tack vare mitt jobb. Men nu är det snart 1 år sedan jag var där sist… Alldeles för länge sedan enligt mig. 

Så jag var bara tvungen att boka en resa dit också. Denna gången ska vi besöka Sunwing Arguineguin Seafront med barnen och min mamma. Vår traditionella tre generationer resa som vi brukar göra varje år. 
Jag har besökt hotellet en gång innan men har inte varit där med barnen, så det ser jag mycket fram emot. 


Hela familjen älskar Spanien – så nästa år hoppas jag på flera Spanien resor. Både Madrid, San Sebastian och att besöka Barcelona och Benidorm igen stor högt på min önskelista. 

Har du något favorit resmål i Spanien? 

Spana också in

7 kommentarer

  1. Jag har aldrig varit i Spanien (en av få svenskar…) så kan inte säga att jag har ett favoritresmål i det landet. Men jag skulle gärna åka dit nångång.

  2. Härligt! Jag har hört positivt om Mallorca, men inte varit där. Vi spenderade ca 2 månader i Spanien under vår Europa runt-resa. Egentligen är det inte vårt favoritland. Stränderna är oftast kantade av stora opersonliga tråkiga hotell… Men städerna gillar vi! Framför allt Sevilla, Valencia och Tarragona!

  3. Vi hänger i Calpe, mellan Alicante och Valencia när vi är i Spanien då svärföräldrarna har ett hus där. Till nästa sommar är planen minst 2,5 vecka där och då ska vi även passa på att åka ner hela vägen till Sierra Nevada för att se lite annat. Valencia är en mysig stad som vi besöker varje gång vi är nere. Madrid en annan – lite mer storstadspuls.

  4. Härligt med Mallorca, det fastnade vi för! Vart åker ni? Hade bara varit på Gran Canaria ett par gånger innan, det var väl sådär. Därför trodde jag egentligen inte på Mallis, men ack så fel jag hade!❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.