10 tips – Så reser du enkelt med en 3 månaders bebis 

Att resa med en 3-månaders bebis på solsemester känns faktiskt väldigt enkelt. Ludwig var 11,5 vecka när vi åkte iväg till Kreta. Vår först födde son var också 11 veckor när han fick resa utomlands för första gången till Turkiet och det funkade alldeles ypperligt då också. Det är något magiskt med 11 veckor kände jag så vi körde på ett vinnande koncept. När man helammar har man ju dessutom med sig maten hela tiden vilket känns otroligt enkelt. 


My mini-globetrotter Ludwig 

Jag tänkte dela med mig av några bra tips inför att resa med en liten bebis.

1. Rådgör alltid med BVC först så att din bebis är fullt frisk och de rekommenderar att ni reser iväg. Vi fick ok på att resa inom Europa. 

2. Behöver bebisen något vaccin dit ni ska resa? Ludwig fick sina 3 månaders vaccinsprutor dagen innan vi reste så han hade fått i sig de första vaccineringarna. 

3. Tänk på att packa blöjor, tvättservetter, rena kläder till bebisen och kanske även dig lätt tillgängligt i handbagaget. 


4. Solskyddskläder till bebisen om ni vill att han/hon ska bada. Ludwig badade för första gången i havet. Poolen ville jag undvika när han är så liten. Ville inte ha honom i solen, men med solskyddsdräkt en stund kändes det ok. 

5. UV-filt som skyddar mot solen liksom solhatt. Denna fina solskyddsfilt och solhatt hittade jag hos Geggamoja.


6. Olja och baby wash att tvätta bebis med . Sophie la girafe har ett perfekt litet travelkit som är perfekt att ha i handbagaget dessutom. 


7. En rejäl och bra barnvagn. Vi hade med Ludwigs  Moweo barnvagn. Eftersom han bara var 11 veckor när vi reste och sov så bra i den ville jag verkligen ha med den. Den är även väldigt enkel och fälla ihop och funkade utmärkt att resa med. En större bebis kan man såklart ha en resevagn till. 


8. Ta med ett UV-tält att ha till bebisen när du är på stranden eller befinner dig på en plats utan skugga. 


9. Beställ blöjor, tvättservetter, nappar, välling, barnmat etc ifrån Kit 4 Kids. Det underlättar packningen enormt. Speciellt för oss som var borta i 2 veckor. Dessutom får du svenska produkter som du vet är bra. 


10. Reseapotek. Ta med febertermometer, alvedon, vätskeersättning, nässug, salva och våtservetter. Gärna i handbagage – du vet aldrig när olyckan är framme. 
Har du några andra tips som jag kanske glömt? Kommer med flera tips efter vår nästa resa! Ni hänger väl med oss på höstens resor? 

Spana också in

5 kommentarer

  1. Sötaste bebisen! Millie var 10 veckor när vi reste utomlands med henne första gången och det var en smidig ålder. Hon fann sig i rytm och sov bättre än någonsin av den sköna värmen i Spanien. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.