Valmiermuiza Embassy – ölprovnings & restaurang i Riga 


Gillar man öl får man absolut inte missa en ölprovning på den lettiska och ölprovningsrestaurangen Valmiermuiza Embassy när man besöker Riga. I Lettland har det vuxit fram små  ölbryggerier som producerar ett imponerande antal ölsorter av inhemska bär och frukter. Vi smakade en öl med smak av tranbär som var enormt god – kanske en ny tjej öl.

Bryggeriet ”Valmiermuiza” vid Valmiera bjuder på både  gästfrihet samt olika typer av ölbrygder som man även kan testa på Valmiermuizas ambassad i Riga. De erbjuder såväl öl från Valmiermuiza som drycker från andra lettiska öl.Här hade jag och Diana minst sagt en mycket trevlig kväll tillsammans och fick prova ölsorter vi aldrig hade testat innan. Vi beställde in ett ölprovningspaket med fyra olika öl med passande rätter till. Det var imponerande och se hur smakerna gifte sig tillsammans med varandra.


Bacon inlindad lax med rödbetor och hallon – en ny och enormt god smakupplevelse för mig. 

Valmiermuza var inte bara bra på öl utan självklart också på mat. Vi åt flera olika förrätter och en varsin varmrätt och konstaterade att lettisk mat verkligen är gott och prisvärt jämfört med hemma i Sverige.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.