Sälsafari på Västkusten 


När man är på västkusten hör verkligen båtturer till. Maken och sonen var ute på sälsafari och fisketur igår med vår granne här nere. Jag vågade mig inte riktigt på att åka ut på havet utan flytväst till lille L.

 

Drygt 15-20 minuter rakt ut från Skaftö finns en liten ö full av sälar. Riktigt imponerande att se så många fria sälar. De ligger på ön / Klippan och solar sig eller hasar sig upp eller ner från ön. För två år sedan var även jag med på båttur och sälsafari. 


Åker ni till Västkusten kan jag verkligen rekommendera att åka på sälsafari. Det finns många välordnade båtturer som gör sälsafari för några hundra lappar. 

Spana också in

5 kommentarer

  1. Låter trevligt med sälsafari 🙂 Jag glömmer aldrig den gången jag höll på att krocka med en enorm säl i Tylösand. Den låg gömd bakom en sanddyn så jag såg den inte, och han såg tydligen inte mig heller, förrän vi var en halvmeter ifrån varann. Vet inte vem som blev mest rädd faktiskt, haha 😉 (Det var oktober och inget folk på stranden)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.