Riga kryssning med Tallink Silja 


På vår resa till Riga valde vi att åka med Tallink Silja och närmare bestämt M/S Isabelle som kör båten till och från Riga. Vi mötte Lotte direkt vi går ombord på båten, hon är med och arrangerar alla barnaktiviteter ombord på fartyget. Ludwigs första kryssning eller båtresa, så vi ville ju såklart hälsa på barnunderhållningspersonalen. 


Väl ombord så hade Diana bokat en stor svit åt oss på vägen till Riga, så vi hade ett varsitt rum. Jag och Ludwig fick äran att sova i dubbelsängen. Vi var även kittade med en resesäng i sviten, men L fick sova bredvid mig på natten. Men otroligt bra service att det finns ombord för bebisar. 


Middagen på utresan åt vi på den finaste restaurangen på fartyget The Dining Room som jag tidigare bloggat om. 


På hemresan åt vi galet god mat. Rock grilled Jumbo Shrimps & champagne. Få sitta och grilla sina egna räkor på en varm sten precis som man själv ville var både mysigt och gott. På vägen hem var jag & Diana även i deras mysiga lilla Spa. Något som jag verkligen kan rekommendera ca 45 spänn för att tillbringa 1h i bubbelpoolerna & bastun – super härligt. 


Nästa gång jag reser till Riga kanske det blir med familjen. Så jag passade även på att spana in lekrummet för barn. De hade även flera olika aktiviteter under kvällen för barnen. 


På vägen hem hade vi en mindre junior svit och sov i samma rum. Men jag gillar ändå känslan när man kam sova i en dubbelsäng och har utrymme med soffa också. Eftersom vi hade med oss en bebis så tillbringade vi en del tid i hytten. Det blev en lugn kryssning med restaurangbesök, spa och såklart massor av taxfree shopping. 


Frukosten var verkligen jätte god. Både jag och Diana älskar långa frukostar och bär man dessutom kan göra det med fantastisk utsikt, färskpressad juice, vid kaffe latte och en massa annat gott till frukost startar dagen verkligen bra. 

Kryssningar är verkligen trevliga eftersom man kan njuta av fartygets alla faciliteter. Detta blev ju egentligen två enkel resor för oss eftersom vi stannade i Riga 2 nätter på hotell också på Tallink Hotel Riga, vilket jag starkt kan rekommendera eftersom Riga har så otroligt mycket att erbjuda. En fantastiskt vacker stad med många sevärdheter, vackra byggnader, bra restauranger, fina hotell, bra shopping och inte minst ett fantastiskt fem stjärnigt spa – Espa Riga. 

Så ska du kryssa till Riga  bo gärna över. 

Spana också in

3 kommentarer

  1. Så lyxigt det ser ut! 🙂 Är taxfreen på Tallink ordentlig taxfree? När jag åkt mellan åbo och stockholm(typ silja line) har jag tyvärr inte märkt av några billigare priser. Kanske att vissa produkter är billigare, men jag skulle kolla in Victorias Secret åt en vän – det visade sig att de var dyrare som ”taxfree” än på land i Finland.. 🙁 Men i övrigt har jag inte så pass koll att jag kan ta i en parfym på båten och veta om den är billigare, samma pris eller dyrare än på land. Lätt att bli lurad om man inte har helkoll känner jag :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.