Gravid vecka 38 


Jag vet att många är nyfikna på min graviditet och jag skriver inte så mycket om den. Men nu tror jag själv att det snart är dags. Så tänkte bjuda på några ”magbilder” innan bebis ev vill ta sig ut. 


Vecka 38 (37+2) idag och 93% av graviditeten är avklarad. Nu har nedräkningen börjat ordentligt för hela familjen. Eftersom min först födde är född i v38+0 så kan det ju vara dags vilken dag som helst! 


Jag mår ju i det stora hela bra förutom att jag är fruktansvärt trött. Mitt järnvärde ligger på under 100 och sen har jag fruktansvärda smärtor i längdryggen och lite foglossning till och från,  så jag är numera sjukskriven från jobbet. Jag har haft dåligt järnvärde nästan hela graviditeten liksom ryggsmärtor sedan början av året, så går både hos en sjukgymnast och har investerat i en TENS-apparat för ryggen. 


Magen är inte så jätte stor under kurvan så jag går på regelbundna tillväxt ultraljud varannan vecka. I måndags mätte de att bebis vägde ca 2300 gr vilket är drygt 20% mindre än en normal stor bebis mätt i svenska mått?! Men jag är ju inte så stor själv så föder väl ingen jätte bebis denna gången heller. Smörjer in magen med Weledas Strech Marks Oil för att förhoppningsvis slippa bristningar på magen. 


Strossar mest runt i mina sköna gravid och amningsklänningar från Boobdesign som är super sköna! Mjuka och härliga. 12 kg plus känns och vill inte ha nåt som sitter åt. 

Få se om det blir ett nytt gravid inlägg nästa vecka eller om bebis hinner ut före?! När tror du bebis kommer? 

Spana också in

4 kommentarer

  1. HerreGud vad vacker du ser ut! Vilken vacker mage och fina bilder. Lycka till med allt fina, då kommer du att ha bebis i Kolmården när vi är där? Underbart. 😀

  2. Mysigaste bebbemagen 🙂 Tänk att ni snart har en nya lilla/lille familjemedlem här. Se till att vila ordentligt inför slutspurten. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.