Fem barnvänliga resmål i Europa

 Ett av mina populäraste inlägg är detta med Fem barnvänliga resmål i Europa. Så jag tänkte bjuda er på det igen. Just nu funderar jag över vår nästa resa, som kommer att gå någonstans inom Europa eftersom bebis är liten i sommar. Mina säkraste barnvänliga resmål är dessa och eftersom vi var i Turkiet i somras, så lutar det åt Spanien, Grekland eller Cypern i augusti faktiskt.

 

1. Mallorca

Härliga Mallis och Spaniens största ö, bara dryga 3 timmars flygresa ifrån Stockholm dessutom. När man reser med flera barn kanske det är skönt att flygresan inte är så lång. Jag älskar verkligen Mallorca och har besökt ön två gånger med sonen. Senast förra hösten, då vi besökte Sunwing Cala Bona Beach. En riktigt barnvänlig resort som har i stort sett allt man kan önska sig när man reser med barn. Dock saknas en sandstrand men bara ca 1 km bort eller 5 – 10 minuter med buss hittar ni Cala Millor med en riktigt härlig lång sandstrand.

20150510-180933.jpg20150510-181032.jpg

 

2. Turkiet

Turkiet har många härliga resmål att välja mellan. Side är en favorit och är en av de mest barnvänliga orterna i Turkiet. Här hittar du många hotell och vi åker faktiskt hit för femte gången med sonen i sommar. Då återvänder vi till vårt favorithotell Sunwing Side East Beach. Vi gillar även Sunwing Side West Beach, men East vinner hos oss för att de är nyast och fräschast och har vattenrutschkanor. Flygresan till Turkiet är bara knappa 4 timmar och hit kan man fortfarande hitta prisvärda resor. Vi var även tillbaka i somras till Sunwing Side East Beach och gillade det starkt.

20150510-181644.jpg20150510-181921.jpg

 

 

3. Rhodos

Grekland har många härliga öar. Rhodos står oss väldigt varmt om hjärtat och vi har varit där tre gånger med sonen. Vi har besökt tre olika orter på ön, bland annat Kolymbia och Kallithea, men Sunwing Kallithea Beach tilltalar oss bäst. Hotellet är stort och indelat i två avdelningar och har även vattenrutschkanor, vilket vi värderar mycket när vi bokar resor – att det är fräsch och att det finns roliga grejer för barn.

Knappt 4 timmar från Sverige så hamnar man på barnvänliga Rhodos. Turkosblått hav och känslan av 50 nyanser av blått infinner sig snabbt. Kallithea ligger även bara 5 km från Rhodos Stad, så man kan enkelt åka in och shoppa, uppleva lite storstadskänsla eller bara strosa runt i mysiga gamla stan.

20150510-182400.jpg20150510-182736.jpg

 

4. Cypern

En annan barnvänlig ö i Medelhavet är Cypern. Vi har bara besökt ön en gång och det var strax innan sonen skulle fylla 1 år, men det är mycket troligt att vi återkommer. Vi bodde på mysiga och barnvänliga Sunwing Sandy Bay Beach som ligger precis vid stranden. Här finns också allt du kan önska när du reser med barn.

20150510-183324.jpg

 

5. Kreta

Kreta är Greklands största ö har också flera barnvänliga orter och resorter. Här har jag varit flera gånger själv men aldrig med min familj faktiskt. Vi har planer på att åka hit i år och då drömmer jag om att besöka Ocean Beach Club som jag har hört väldigt gott om eller Sunwing Makrigialos Beach. Gillar man Grekland finns ju en uppsjö av vackra och härliga öar. Det är bara att välja och vraka! Hit funderar vi på att åka i sommar när bebis vuxit till sig lite. Så vi får helt enkelt se vart näsa resa går i år…

20150510-184035.jpg

Jag drömmer om och planerar ständigt nya resor, både utomlands och inom Sverige.

Vart går din nästa resa?

Spana också in

5 kommentarer

  1. Hela världen är väl mer eller mindre barnvänlig. Det beror på området. I de typiska västerländska länderna tycker jag dock det är mindre trevlig attityd. Som att barn ska förväntas bete sig som vuxna och så när man är ute och äter. Jag är inte så förtjust i de typiska charterorterna men gillar också mindre stress. Just nu är vi på sicilien. Det är civiliserat här och folket har en trevlig attityd mot barnfamiljer. Vi har åkt med barnen till mer eller mindre vanliga områden som tex israel och palestina. Det är inte mindre barnovänligt för att man är i ett sådant område. tvärtom är folk välkomnande och nyfikna när det är ovanligt med turister i vissa områden. Det går utmärkt att åka bara man vet var man ska vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *