Sportlovskryssning med Birka Cruises 

  
I onsdags kväll kastade vi loss med Birka Cruises och åkte på en rolig Sportlovskryssning. Jag tycker det är optimalt om man vill göra något skoj med barnen och äta gott att åka iväg på en 22-timnarskryssning. Framför allt på loven då det erbjuds så mycket roliga aktiviteter för barnen. 

   
 Vi brukar boka en lyxhytt som är lagom för oss tre och under loven ingår även entré till deras bad på däck 10. Ni vet Terassen By Birka som jag bloggade om härom dagen. 

   
 
När båten avgick hade vi bokat Kryssningsmenyn i restaurang Companiet. För barnen serverades en barnvänlig buffé med flera goda rätter för barnen såsom hamburgare, köttbullar, pasta och marängswiss till dessert. Barn 0-5 år äter dessutom denna buffén gratis. Annars kostar den 95 kr. 

   
 
Maken och jag var väldigt nöjda med den 3-rätters Kryssningsmenyn. Den hade norrländska influenser denna månad och förrätten var en gravad lax. Eftersom jag är gravid fick jag en toast Skagen istället. 

   
 
Till huvudrätt valde maken hjortinnerfile med rotfruktsgratäng och jag gravad röding. 

  
Desserten var en yoghurt pannacotta med hjortron och chokladkaksmulor. En riktigt god middag innan vi begav oss till familjekampen för lek. 

  
Familjekampen är en tävling för familjer med frågesport och lekar. Jag och sonen var uppe och tävlade när mammor och barn skulle äta ett godissnöre så fort som möjligt. Vi kom dessvärre på delad andra plats. 

  
Efteråt var det minidisco med Bianka och Skeppsråttorna. Väldigt mycket barn var det och dansgolvet var helt knökfullt. 

   
 
På torsdagsmorgonen blev det en lång gofrukost innan det var dags för Allsång med Skeppsråttorna i lobbyn. 

 
Oscars outfit tröjan Maxomorra, byxor Geggamoja och skor Crocs.   
  

img_6267

Sen blev det Oscars favorit godisbingo, bad uppe på Terassen By Birka, show med Skeppsråttorna  och lite Tv-spelande. 

   
 
Avslutningsvis åt vi en god sen lunch på Bakfickan innan vi var framme i Stockholm igen. 

   
   
Med andra ord ett perfekt ledigt dygn för hela familjen med både roliga nöjen och nya smakupplevelser. Vi tycker detta är den perfekta ”get away togheter” med massa kvalitetstid tillsammans när man bara har ett dygn ledigt. 

Gillar du att åka på kryssningar med barnen? 

Missa inte Birka Cruises Påsklovskryssningar.

Spana också in

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *