Jullovskryssning med Silja Serenade 

 

  
I helgen kastade vi loss med Silja Serenade till Helsingfors. En 40-kryssning är verkligen en perfekt weekend. Denna kryssningen ger två kvällar ombord på båten och en hel dag i mysiga Helsingfors. 

   
   
Jag hade bokat in oss i en Commodore Suite. Så det kändes nästan som ett hotellrum. Stort, rymligt och fräscht. 

   img_4178
    
 
När man bor där har man även tillgång till deras lounge där man kan hämta kaffe, dryck, frukt, smoothies och fika bröd gratis och även sitta och läsa tidningar. Så efter en dag i kalla Helsingfors var det jätte mysigt att sitta där och koppla av med ett par tidningar. 

   
    
   
Första kvällen ombord på Silja Serenade åt vi på Tavalota. En mysig Italiensk restaurang med flera goda rätter. Maken som älskar kött åt oxfilé och jag som älskar fisk åt torsk. Till barnen fanns en väldigt bra buffé med flera olika rätter alltifrån kött och kyckling till pizza och pasta. Riktigt bra. 5,50 Euro inklusive dryck och dessutom dessert buffé med frukt, desserter och godis. 

   
    
   
Silja Land blev självklart sonens favorit. Vi hängde där både på kvällarna och förmiddagarna efter frukost. Det var verkligen stort och rymligt. Olika bollhav för olika åldrar, pyssel hörna, lego hörna, tv- spel hörna som helt klart blev sonens favorit. Men även där det var mest köer. 

   
    
    
 
På morgonen åt vi riltigt god a la carte frukost på Bon Vivant. Den var även väldigt barnvänlig med Mumin porslin såklart och sen gillar jag när det är lite lugnare och inte hets med massor av folk på frukosten. Här fick vi direkt in bröd, smör och olika pålägg till bordet och sen fick man beställa in varma rätter, vilket sorts kaffe man ville ha liksom yoghurt. Så kunde man själv hämta olika smoothies, juicer, frukt och sötsaker. En riktig lyxig frukost. 

   
   
Vi gillar verkligen TallinkSiljas kryssningar. De är väldigt barnvänliga och har bra restauranger liksom faciliteter för barn, så vi kommer definitivt åka med dem igen! Andra kvällen åt vi en fantastiskt god skaldjursplatå på Happy Lobster.

Spana också in

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *