Semester rapporten 2015 

  
Härom dagen var jag på en pressfrukost hos Ving och fick höra om ”Semester rapporten 2015” och hur vi svenskar vill resa nuförtiden. 
Det spanades på temat ”Resan som livsstilsförbättring”. 

Fem tydliga semester spaningar kunde utskiljas hur vi gärna reser idag; 
1. Resor med likasinnade. Det säger sig ju själv att vi vill såklart resa med våra nära och kära och gärna de som är likasinnade. De vi helt enkelt känner oss trygga med. 

2. Träning och upplevelser i symbios. Nuförtiden vill vi resa för det vi vill göra och inte för att uppleva nya saker / nya resmål. Nu reser vi gärna för att träna på resan. Träningsresetrenden går bara uppåt och fler och fler möjligheter kommer med tiden till just träningsresor. Vi springer gärna i naturen, bestiger berg istället för att åka på en sightseeing. 

3. Från ”tourist” till ”localist”. När vi reser vill vi mer och mer besöka det lokala och upptäcka kulturen, maten och se hur lokal befolkningen har det för att kunna berätta en spännande och hostig historia när vi kommer hem från resan. 

4. Lättillgänglig träning som inspirerar. De flesta svenskar reser inte iväg på renodlade träningsresor själva utan de passar på att träna efter sin egen förmåga på resan. Vi vill hellre vara spontana och gärna ha tillgång till gym på hotellet eller en lång strandpromenad att springa längs i morgon solen. 

5. Njutningspoäng utan pekpinnar. Allt fler vill träna på semestern men huvudsyftet med en semester är ändå att koppla av. Genom att starta dagen med träning samlar vi sedan på oss de njutningspoängen vi behöver för att koppla av i solstolen resten av dagen. 

  
Exempel 70% av Vings gäster vill väldigt gärna träna på semestern. 

 Jag är ju även att den typen och tränar ju gärna på semestern och vi föredrar verkligen hotell med gym eller nära en strandpromenad. Våra val när vi reser faller oftast på Sunwing Resorts som har bra gym, Sats klasser och även träning för barn – så vi kan träna tillsammans. 

  
Dagens träningspass blir snart en långpromenad längs stranden. 
 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *