Språk #17 

  
Dagens ämne i svenska resebloggar september drömmar är Språk. En fördel när man reser världen över är ju att kunna flera språk. Engelska kommer man väldigt långt på. Men är man exempelvis i Spanien på en liten ort eller mindre restaurang är det till stor fördel att kunna spanska. En gång i tiden kunde jag nästa flytande ”turistspanska” när jag bodde i Spanien nästan 1 år 2000-2001. Men sen använde jag inte språket särskilt mycket på flera år och tappade mycket av språket. Något som jag ångrar enormt mycket…   Idag förstår jag mycket mer än vad jag pratar. 

    

När vi var i Spanien i somras lärde vi känna en engelsk familj med två barn som vi umgicks med och trots att barnen pratade engelska och sonen svenska så förstod de varandra och lekte och hade roligt. Men jag märkte även på resan att O lärde sig flera engelska ord och förstod massa saker. Så vi försöker på ett lekfullt och roligt sätt att lära honom engelska vid olika tillfällen. Han kan exempelvis redan räkna på engelska, olika färger och små korta fraser. Jag tycker det är viktigt att barn lär sig språk på ett roligt sätt och inser att man har nytta av det. 

Så språk känns verkligen både intressant och roligt när man reser med barn. 

Kan dina barn några språk? 

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.