Värsta Reseminne #13 

   
Dagens ämne i Svenska Resebloggar September Drömmar är värsta resminnen. 

Jag kan egentligen inte komma på något jätte hemskt. Men när vi var i Thailand andra gången med sonen blev han väldigt sjuk, så resan blev inte riktigt som vi hade tänkt oss… 

  Nackdelen med att resa till större familjevänliga Resorts är ju att sjukdomar oftast sprids lätt när man badar i poolen. När vi kom till Thailand fick vi höra att ”Höstblåsor” även kallt ”Mun-Hand-Fotblåsor” spreds på Resorten. Men av någon anledning tänker man det händer inte mig / oss… Vi undvek heller inte poolen. Så ja efter några dagar var även sonen full med blåsor, feber och ville inte äta… Så vi fick gå till läkaren.  
Det blev ca 5 dagar inne på hotellrummet med honom. Han ville inte äta något heller. Vi blev riktigt glada när han åt en isglass eller drack lite välling… Så det var väldigt tråkigt och man blir såklart orolig över sitt barn. Men i efterhand så gick det väldigt bra. Så snart blåsorna hade torkat kunde han bada och vara med överallt. Det sägs att man bara har det en gång i livet så nu är det gjort… 

Jag rekommenderar dock att ha BRA reseförsäkringar när man reser. För man vet aldrig när olyckan är framme och vi fick faktiskt tillbaka ganska mycket pengar för 5 förstörda semester dagar. Det blev en ny resa några månader senare. 

Vad är ditt värsta Reseminne? 

Spana också in

9 kommentarer

 1. Jaaa du… Det värsta var väl när vi hamnade i Kenya under valet 2007 och det blev kaotiskt i landet – 1000 människor dödades och en miljon människor drevs på flykt. Efter en vecka instängda på ett pensionat flydde vi i taxi (fick betala chauffören två månadslöner för att han skulle köra) mellan brinnande bilvrak till Tanzania… Vi har väl oftast haft försäkring, men jag har aldrig tänkt på att begära ut nåt för att jag varit sjuk. Ändå har man ju varit sjuk här och där. Den här gången reser vi utan reseförsäkring (ruskigt dyrt att teckna för ett år!!!);)

 2. Jaaa du… Det värsta var väl när vi hamnade i Kenya under valet 2007 och det blev kaotiskt i landet – 1000 människor dödades och en miljon människor drevs på flykt. Efter en vecka instängda på ett pensionat flydde vi i taxi (fick betala chauffören två månadslöner för att han skulle köra) mellan brinnande bilvrak till Tanzania… Vi har väl oftast haft försäkring, men jag har aldrig tänkt på att begära ut nåt för att jag varit sjuk. Ändå har man ju varit sjuk här och där. Den här gången reser vi utan reseförsäkring (ruskigt dyrt att teckna för ett år!!!);)

 3. Peppar peppar har inget av våra bar blivit sjuka på någon resa. Min man däremot fick körtelfeber dagen efter han kommit till Cypern för en vecka semester. De kunde inte riktigt fastställa varför han var så sjuk så han blev kvar på sjukhuset tills han skulle åka hem. Han fick en helt ny resa på försäkringen. Det var hans första semestertripp med kompisarna och jag gissar att hans mamma var i upplösningstillstånd hemma i Sverige 😉
  Hälsningar Linnea i Bayern

 4. Peppar peppar har inget av våra bar blivit sjuka på någon resa. Min man däremot fick körtelfeber dagen efter han kommit till Cypern för en vecka semester. De kunde inte riktigt fastställa varför han var så sjuk så han blev kvar på sjukhuset tills han skulle åka hem. Han fick en helt ny resa på försäkringen. Det var hans första semestertripp med kompisarna och jag gissar att hans mamma var i upplösningstillstånd hemma i Sverige 😉
  Hälsningar Linnea i Bayern

 5. Vi har haft flera resor som vi drabbats av sjukdom… Tack och lov alltid haft bra reseförsäkring! Halsfluss, öroninflammation, allergisk reaktion och misstänkt vattkoppor (som visade sig vara utslag från bakterier i poolen sedan) har barnen drabbats av. Har blivit ett antal dagar totalt då vi fått turas om att spendera dagarna på hotellrummet med barnen, men som tur var fått tillbaka en del så vi kunnat göra nya resor.
  När jag och min mamma var på träningsresa i Turkiet så hade vi otur att få ett rum med kraftig mögelutveckling i badrummet och vägglöss! Vi fick nytt rum men set såg likadant ut där… Skulle ändå vara 5* hotell men med riktigt dåligt underhåll. Vi båda fick kraftiga allergiska reaktioner av möglet som satte sig på luftrören, vägglössen orsakade även enorma utslag som inte var den bästa kombinationen med sol… Men vi fick jättebra hjälp av reseledarna och riktigt bra vård på ett sjukhus, min mamma blev värst drabbad och vart sjukskriven även efter att vi kommit hem.. Var flera deltagare på resan som fick liknande symptom, men väl hemma så fick vi ingen hjälp av resebolaget i fråga, ett resebolag som jag inte kommer att åka med igen. Tur vi hade reseförsäkring iallafall som täckte upp de förlorade dagarna.
  Jag hoppas vi har haft vår del av sjukdomar på resor nu på ett bra tag!
  Resor med försenat bagage känns som en bagatell numera 😉

 6. Vi har haft flera resor som vi drabbats av sjukdom… Tack och lov alltid haft bra reseförsäkring! Halsfluss, öroninflammation, allergisk reaktion och misstänkt vattkoppor (som visade sig vara utslag från bakterier i poolen sedan) har barnen drabbats av. Har blivit ett antal dagar totalt då vi fått turas om att spendera dagarna på hotellrummet med barnen, men som tur var fått tillbaka en del så vi kunnat göra nya resor.
  När jag och min mamma var på träningsresa i Turkiet så hade vi otur att få ett rum med kraftig mögelutveckling i badrummet och vägglöss! Vi fick nytt rum men set såg likadant ut där… Skulle ändå vara 5* hotell men med riktigt dåligt underhåll. Vi båda fick kraftiga allergiska reaktioner av möglet som satte sig på luftrören, vägglössen orsakade även enorma utslag som inte var den bästa kombinationen med sol… Men vi fick jättebra hjälp av reseledarna och riktigt bra vård på ett sjukhus, min mamma blev värst drabbad och vart sjukskriven även efter att vi kommit hem.. Var flera deltagare på resan som fick liknande symptom, men väl hemma så fick vi ingen hjälp av resebolaget i fråga, ett resebolag som jag inte kommer att åka med igen. Tur vi hade reseförsäkring iallafall som täckte upp de förlorade dagarna.
  Jag hoppas vi har haft vår del av sjukdomar på resor nu på ett bra tag!
  Resor med försenat bagage känns som en bagatell numera 😉

 7. ”Turistmage” slår aldrig fel. Känns väl sådär att knappt kunna ta en mun vatten utan att magen gör uppror. På pluskontot får man väl dock räkna in några dagars dietande och en lite fastare figur 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *