Charter resor #3

  
Är det något vi verkligen tycker är enkelt, bekvämt och härligt så är det att resa på charter.

 

 Sonens första resa utomlands var på charter  till Turkiet redan när han var bara  11 veckor gammal i början av september 2010.   

Turkiet, Side 2010.

Sedan dess har det bara fortsatt. Vi reser framför allt på charter resor med Ving, då vi på de flesta av våra resor har prioriterat att bo på Sunwing Resorts, där allt verkligen känns både enkelt och bekvämt och allt finns för en barnfamilj. Vi gillar verkligen att resa enkelt, bekvämt och tryggt där det mesta finns. Barnvänliga resort har således funkat alldeles utmärkt åt oss. 

   
 Sunwing Kamala Beach 2011. 

Oscars andra utlandsresa var till andra sidan jordklotet när han var 6 månader. Då reste vi till Thailand och Sunwing Kamala Beach. 

Många gillar kanske inte att resa på charter resor. Men när man reser med barn tycker jag det är otroligt enkelt att man reser från A till B egentligen utan några som helst bekymmer. Det är klart att det kan i vissa fall vara lite dyrare. Men för oss har det verkligen varit värt varenda öre extra. 

  

Cypern – Sunwing Sandy Bay 2011. 

Innan jag fick barn reste jag ofta på reguljära resor och sydde ihop mina resor som jag ville. Men sedan jag fick barn och blev mamma har jag blivit mer bekväm och vill kunna känna tryggheten dit jag reser, därmed känns charter på något sätt som ett extra säkert kort. 
Charter betyder inte för mig all-inklusive och bara hänga på hotellet, utan vi beger oss gärna ut på äventyr ändå utanför hotellet. Men jag gillar verkligen konceptet med paketresor och kanske beror på min erfarenhet inom resebranschen på olika sätt i 15 år också. Det finns något som passar alla. 

  
I vår familj älskar vi att resa på charter resor och vi kommer definitivt att fortsätta med det. Häng med i bloggen så får du veta vart nästa charter resa går. 

Charter passar såklart inte alla. Men charter resor går ju att resa på olika sätt. Man kan resa till små mysigs öar i Medelhavet eller bege sig till  nästan orörda stränder i Thailand eller Karibien om man vill. I lågsäsong kan det dessutom vara ett väldigt billigt sätt att resa om man bokar sin resa med kort varsel. 

Gillar du att åka på Charter resor? 

Spana också in

10 kommentarer

 1. Nej, det är väl inte vår grej riktigt. Jag har provat någon gång, till Teneriffa och Gran Canaria, men jag gillar att få ”bestämma själv” lite mer, haha 😉 Men självklart ska man välja det sätt att resa som man tycker passar! 🙂

 2. Nej, det är väl inte vår grej riktigt. Jag har provat någon gång, till Teneriffa och Gran Canaria, men jag gillar att få ”bestämma själv” lite mer, haha 😉 Men självklart ska man välja det sätt att resa som man tycker passar! 🙂

 3. Jag är helt såld på charter 😉 Som du beskriver just när man reser med barn så vill man att allt bara ska gå så smidigt som möjligt, och barnvänliga resorter är ju så härliga när man reser just med barn. De mesta finns anpassat så hela familjen verkligen kan njuta av sin lediga vecka/veckor. Och skulle olyckan vara framme så får man direkt professionell hjälp, vilket vi tyvärr fått utnyttja ibland men just då har vi varit extra nöjda över att ha åkt charter och bott på de stora familjeresorter.

 4. Jag är helt såld på charter 😉 Som du beskriver just när man reser med barn så vill man att allt bara ska gå så smidigt som möjligt, och barnvänliga resorter är ju så härliga när man reser just med barn. De mesta finns anpassat så hela familjen verkligen kan njuta av sin lediga vecka/veckor. Och skulle olyckan vara framme så får man direkt professionell hjälp, vilket vi tyvärr fått utnyttja ibland men just då har vi varit extra nöjda över att ha åkt charter och bott på de stora familjeresorter.

 5. Yes såklart älskar jag charter! Men nog skulle jag absolut kombinera det mycket mer med ”andra typer av resor”, om jag inte hade haft reseförmånerna genom mitt arbete. T ex roadtrip i Europa som jag snart tipsar om på min blogg. Men charter är absolut topp, och mycket mer varierande än många tror. Nästa charterresa går nog till Kroatien.
  Kram, R

 6. Yes såklart älskar jag charter! Men nog skulle jag absolut kombinera det mycket mer med ”andra typer av resor”, om jag inte hade haft reseförmånerna genom mitt arbete. T ex roadtrip i Europa som jag snart tipsar om på min blogg. Men charter är absolut topp, och mycket mer varierande än många tror. Nästa charterresa går nog till Kroatien.
  Kram, R

 7. Så roligt att vi har olika åsikter om detta – och om ett par veckor testar jag charter igen och kanske älskar det? Givetvis måste vi få till en fika senare! kram

 8. Så roligt att vi har olika åsikter om detta – och om ett par veckor testar jag charter igen och kanske älskar det? Givetvis måste vi få till en fika senare! kram

 9. Skulle precis skriva till dig för att fråga när du började resa med Oscar. Läser detta nu att det var ganska tidigt, 11 veckor! !
  Då behöver jag inte oroa mig, jag som planerar en resa till USA med sonen (4 mån). Eller? Hur gick det för dig och är det något som du skulle rekommendera?
  Kram

 10. Skulle precis skriva till dig för att fråga när du började resa med Oscar. Läser detta nu att det var ganska tidigt, 11 veckor! !
  Då behöver jag inte oroa mig, jag som planerar en resa till USA med sonen (4 mån). Eller? Hur gick det för dig och är det något som du skulle rekommendera?
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *