Restider med barn 

  
På denna resa har jag funderat mycket på vilka restider som egentligen är bäst när man reser med barn. Jag älskar verkligen att resa och kommer verkligen aldrig sluta att resa med familjen. Men efter att jag är helt slut idag så har jag funderat på det här med optimala resetider / flygtider när man reser med barn. 

  
Vi reste ju ut i onsdags redan kl 6 gick flyget. Det kändes ju inte helt optimalt att väcka sonen 3,30 mitt i natten… Hans och våran sömn blir ju helt ur fas. Anledningen att vi reste så tidigt var såklart för att få ut mesta möjliga tid i Spanien. Vi har bara varit borta 3 nätter men fick ändå 4 nästan hela dagar med sol och bad. Jag uppskattar verkligen dessa korta resorna. 4 dagar känns ändå länge när man är borta. 

  
På vägen dit sov han bara en knapp timme. Så vi var ju trötta även första dagen. På vägen hem gick flyget 19,20 på kvällen. Vilket är skönt, ingen uppgång mitt inatten men däremot hemkomst mitt i natten. Sonen sov dryga 2h på hemresan vilket var skönt för honom. Men sen väcka honom vid halv tolv, stå och vänta på bagaget, komma ut på Arlanda och det finns inte en ledig taxi då ett 10-tal flyg landar runt 24-tiden. Sen ett 50-tal människor i kö. Så vi fick hoppa på flygbussen istället och ta en taxi från stan hem. 

  
Med andra ord lämnade vi hotellet ca 15,30 och var hemma i vår lägenhet igen ca 1,30 igen. 10h på resande fot och därmed är man ganska trött idag… 

Det är självklart värt det. Men menar bara att man bör tänka en extra gång innan man bokar sin resa och tänka igenom restiderna och hur det påverkar ens familj och dygnsrytm. 

De flesta flyg går ju okristligt tidigt eller så kommer man hem sent. 

När vi åkte till Alicante i somras gick flyget ca 11,30 vilket jag tyckte var en perfekt tid att resa på med barn. Familjen var utvilad och sen kom vi hem runt 19 tiden, så ingen sömn rubbades. 
Hur tänker du kring resandets tider när du reser med barn? 

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *