Turkisk mat i Turkiet 

  
En av anledningarna varför vi varit i Turkiet så många gånger är tack vare det goda turkiska köket. Vi gillar verkligen deras mat. När jag tänker efter har vi ju redan varit med sonen i Turkiet fem gånger  och jag och maken hade varit i Turkiet två gånger tillsammans innan sonen kom. Hur många gånger själv jag har varit där vet jag faktiskt inte. Men Turkiet står mig varmt om hjärtat sedan jag jobbade där sommaren 2002. 

  
Turkiska Mezes är en stor favorit liksom Pide som är deras egen starka pizza. 

   
   
Vi hittade snabbt våra favoriter på Mehmets Kitchen på Sunwing Side East Beach. Flera av kvällarna vi åt där blev det kycklingspett med bulgur, sallad och sås och turkiska Mezes till förrätt nästan varje kväll. Så mycket god och fräsch mat. 

   
   
En av fördelarna med restaurangerna på Sunwing Resorts är ju att barn under 12 år äter gratis ifrån deras barnbuffe. Så varje lunch och middag finns en varierande buffé med flera olika varmrätter, grönsaker, bröd och frukt till barnen och det är bara att plocka av det man gillar. Hur bra som helst, gillar man inte det ena så kanske man gillar de andra. Det finns ju alltid flera alternativ att välja mellan. 

Vi äter ju gärna god mat när vi reser men föredrar också när restauranger är barnvänliga. Sunwing Side East Beach har tre olika restauranger men vi åt bara på a la carte restaurangerna Fino och Mehmets Kitchen. 

Vad har du för krav när du reser? 

Spana också in

11 kommentarer

  1. Det ser riktigt gott ut! Trevligt med smårätter! Jag kan nog inte säga att jag har några krav när jag reser. Det är nog nya upplevelser som lockar, att resa med öppet sinne och se vad man kommer att möta 🙂

  2. Det ser riktigt gott ut! Trevligt med smårätter! Jag kan nog inte säga att jag har några krav när jag reser. Det är nog nya upplevelser som lockar, att resa med öppet sinne och se vad man kommer att möta 🙂

  3. Jag kom igår hem efter en veckas solsemester i Side och kan bara hålla med dig om att den turkiska maten är fantastisk! Jag skulle bra kunna åka dit en gång till bara för matens skull. 🙂 Saknar den redan.

  4. Jag kom igår hem efter en veckas solsemester i Side och kan bara hålla med dig om att den turkiska maten är fantastisk! Jag skulle bra kunna åka dit en gång till bara för matens skull. 🙂 Saknar den redan.

  5. Allt ser så gott ut! 🙂 Och fick lite inspiration av salladen med bär, har aldrig testat med hallon, vinbär m.m. tidigare, bara med jordgubbar.. 🙂

  6. Allt ser så gott ut! 🙂 Och fick lite inspiration av salladen med bär, har aldrig testat med hallon, vinbär m.m. tidigare, bara med jordgubbar.. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *